Trendspaning: dip dye

Trendspaning: dip dye

Känner du dig modig och redo för något nytt? Testa i så fall den senaste hårtrenden dip dye!


Det har alltid varit lätt att förändra sitt utseende genom att färga håret. Men kanske är det dags att våga sig ut ur sin bekvämlighetszon och prova något nytt. Vad sägs om rosa? Blir du nyfiken? Testa i så fall den nya hårtrenden dip dye, färgtrenden som är här för att stanna. 

Vad är dip dye? 

Dip dye eller ombré är en färggradering av håret som ger en tydlig ton-i-ton-effekt – det ser helt enkelt ut som om håret har doppats i färg. 

Hur gör man?

1. De flesta dip dye-frisyrer bygger på att håret bleks först. Börja därför med att köpa ett hårbleknings-kit. Färger som blått och lila kräver en grundlig blekning av håret, därför kan det vara smart att börja med en färg som inte kräver en lika blek hårton. Rosa är en bra nybörjarfärg.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

2. Följ instruktionerna i ditt hårbleknings-kit. Kom ihåg att blanda produkten ordentligt.

3. Det är lättare att applicera produkten om du först delat upp håret i olika sektioner. Bestäm redan nu hur mycket av håret du vill färga. Beroende på hur våghalsig du känner dig kan du färga topparna eller längre sektioner av håret.

4. Tillför blekningsprodukten med hjälp av en kam eller borste. På så vis får du ett jämnt resultat. Täck sedan det blekta håret med aluminiumfolie och låt produkten verka enligt anvisningarna. Ta sedan bort aluminiumfolien och skölj håret.

5. Tillför hårfärgen. Börja med att dela upp håret i sektioner som tidigare. Täck sedan varje färgad del med aluminiumfolie. Låt färgen verka enligt anvisningarna, skölj och tvätta sedan håret.

6. Avsluta med att styla håret. Resultatet blir snyggast om det är platt, vilket du lätt fixar med hjälp av en plattång. Om du vill undvika att ditt nyfärgade hår skadas eller förlorar färg, använd Brauns plattång Satin Hair 7 Colour Straightner. Tack vare plattångens IONTEC-teknologi bevaras hårfärgen upp till 70 % bättre och håret blir mjukt och glasigt. Dela upp håret i sektioner, placera plattången nära hårrötterna och för den långsamt ut mot hårtopparna. Fortsätt tills hela håret är platt!Fler lästips:
Rätt hårfärg till din hudton
Vårspecialen – vi avslöjar hemligheterna för friskt hår!


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!