tips_for_tjockare_har

Stoppa håravfall

Om du vill stimulera hårväxt och förebygga håravfall, så är det kvalitetssömn, näring och en förbättrad blodcirkulation i hårbotten som gäller. Kolla in våra tips!


Lagom motion, sänk stressnivån
Brist på motion leder till ett minskat blodflöde till din hårbotten och kan vara en av orsakerna till varför man tappar hår.  Därför mår även ditt hår bättre av lagom motion! Med lagom menar vi att röra på sig litegrann varje dag, cirka 30-60 minuter promenad, simning eller cykling räcker alldeles utmärkt.

Under perioder av stor stress så kan blodkärl dra ihop sig, och då kan yoga och andningsövningar vara till stor hjälp för att hitta lugnet. Meditation är också ett bra hjälpmedel om man vill stressa ner och återställa hormonbalansen.

Läs mer: En nybörjarguide till meditation

Om du känner dig psykiskt stressad och inte har tid med övningar, försök prata med familj och vänner eller skriva ner dina känslor i en dagbok. Det är viktigt att inte samla på sig stress och må sämre än vad man behöver, och bara att lufta sina känslor och sätta ord på dem inför någon annan kan vara till väldigt stor hjälp.


Ditt hår behöver näring
En välbalanserad diet med mycket proteiner och mineraler är bäst för att motverka håravfall. Ditt hår består till mesta del av proteinet keratin. Zink är nödvändigt för syntetisering av keratin, och för att zink ska kunna jobba så bra som möjligt behöver det hjälp av vitamin B och C.

Fisk och skaldjur, mjölkprodukter och soja är bra proteinkällor som dessutom är vitaminrika. Zink hittar du t ex i ostron och ost. Det kan vara värt att ha i åtanke att kaffe, te och alkohol försämrar kroppens förmåga att absorbera zink!

H&S Apple Fresh Shampoo & Balsam
H&S Apple Fresh Shampoo & Balsam
(12)

Väldoftande och vackert hår upp till 100% fritt från mjäll

Upptäck nu

Läs mer: Rätt mat för friskt hår

Så här sover du riktigt gott
Bra sömn är viktigt för ditt välmående av massor av orsaker, men en av anledningarna är att tillväxthormoner, som accelererar metabolismen, främst frigörs medan du sover. Tillväxthormonet påverkar din hårväxt, så därför, om du vill stimulera din hårväxt och slippa onödigt håravfall så är det nödvändigt med minst fem timmars god sömn per natt.

Läs mer: 10 bästa rutinerna för god sömn

Det är inte bra att äta direkt innan man går och lägger sig, två timmar innan det är dags att sova är lagom. Undvik också dator, surfande på mobilen och liknande saker som stimulerar hjärnan. Några avslappningsövningar eller enkel stretchning hjälper många att somna lättare En rumstemperatur på 18 grader och en fuktighet på 50-60% är ideala förhållanden för en god natts sömn.
Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare