Somriga håruppsättningar

Somriga håruppsättningar

Vet du inte vad du ska göra med håret på nästa fest? Här är några sommarfrisyrer som du enkelt kan göra själv framför badrumsspegeln.


På sommaren känns det kul att lägg lite extra tid på fina håruppsättningar. Här är några enkla frisyrer inför nästa sommarfest.


Långt och mellanlångt hår
Med hjälp av stora spolar kan du skapa ett hårsvall som för tankarna till 70-talets flower-power rörelse. Lockarna passar både kortare och längre hår. Enda kravet är att det ska gå att rulla upp håret på spolar eller papiljotter, så alla längder från strax ovanför axlarna fungerar bra. Investera i ett bra hårspray som gör att håret behåller glans och textur. Se också till att ha en värmeskyddande produkt, kam och hårnålar nära till hands.

Börja med att tvätta håret med ett schampo och balsam som ger volym. Handdukstorka håret och applicera någon form av värmeskyddande serum, det är särskilt viktigt om du använder verktyg med värme. Du kan även spraya håret med läggningsspray för att lockarna ska hålla bättre.

Ta en tio centimeter bred lock och rulla upp den på stora spolar. Börja med håret på hjässan och avsluta med sidohåret.

Knyt en sjal runt huvudet och låt håret torka. Om du har bråttom kan du använda en hårtork för att det ska gå fortare. Se till att lockarna är ordentligt torra innan du tar ur spolarna. Testa med en lock i underhåret och känn efter där innan du tar ur övriga spolar.

Dra sedan försiktigt spolarna/papiljotterna ur håret och fäst alla lockarna med hårnålar på huvudet efter du tagit ur dem. Fixera lockarna med hårspray.

Därefter släpper du försiktigt ner lockarna och formar dem med händerna för en ostyrig 70-talslook. Avsluta med att sätta en blomma i håret för en somrig hippielook.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Du kan använda både vanliga papiljotter och värmespolar. Värmespolar sliter mer på håret men ger på andra sidan snyggare lockar snabbt. Vilken storlek du ska ha beror på hur långt hår du har och vilken effekt du vill ha. Vill du få extra glansiga lockar är ett tips att först använda plattång på varje lock för sig innan du rullar upp det på papiljotter. 


Kort hår
Har du kortare hår är det snyggt att använda någon slags dekoration till uppsättningen. Testa att köpa en stor tygblomma, ett diadem eller ett snyggt hårspänne.

Vill du satsa på en vågig, romantisk retrolook kan du liksom tidigare håruppsättning använda dig av spolar som du sprayar och fäster med hårnålar. Inspireras av Marilyn Monroe, Dita von Teese och måla läpparna röda för en snygg slutfinish.

Ett annat alternativ för dig med kort hår är att göra små flätor på främre delen av håret och fästa en tygblomma bakom ena örat, för en mer flickig frisyr. 

Gillar du 60-talets frisyrer och har kort hår? Tupera den bakre delen av håret med en kam så att du får mycket volym. Glöm inte att fixera tuperingen med spray. Främre delen av håret (eller luggen) lägger du i en snedbena. Avsluta med att sätta i ett tunt diadem eller ett band i håret, gärna med en rosett. Satsa på en sotig ögonmakeup och pastellfärg på läpparna.

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan