Frisyr efter din ansiktsform. Vad passar du i?

Vilken frisyr passar dig och din ansiktsform?

Ta reda på din ansiktsform och hitta frisyren som framhäver den bäst!


Att hitta frisyren som känns helt rätt är aldrig lätt, men du besparar dig många misslyckade besök hos frisören om du först tar reda på vilken ansiktsform du har. Det bästa man kan göra är att fråga sin frisör eller en makeupartist. När det gäller att hitta rätt frisyr så är det alltid viktigt att ha en bra dialog med sin frisör och inte bara ta med en bild från en tidning berättar Dominika Newelska, utbildad hårstylist på skönhetsföretaget Dermarome. Hur mycket man ska låta sin ansiktsform bestämma är helt upp till dig. - Om du tex har ett fyrkantigt ansikte och trivs med dina markerade drag så kanske du vill framhäva dem, om du inte gillar din ansiktsform ska du istället försöka tona ner dem berättar Dominika Newelska.

Ovalt ansikte
Ditt ansikte är äggformat med en panna och käke i ungefär samma bredd. Du passar i det mesta och kan våga dig på att byta frisyr ofta.

Frisyrer du ska satsa på: Har du ett ovalt ansikte? Grattis! Du passar i de flesta frisyrer och kan nästan helt fritt bestämma vilken frisyr du ska satsa på. Satsa på frisyrer som du trivs i och få håret att framhäva dina bästa sidor. Lockar, kort, långt, rakt – gör det du känner för!

Undvik: För lång lugg det kan få ditt hår att se ”framtungt” ut.

Kändisar med ovalt ansikte: Natalie Portman och Jessica Alba


Runt ansikte
Har du ett runt ansikte med rund haka och den bredaste punkten vid kinderna? Framhäv skönheten i ditt runda ansikte med frisyrer som framhäver dina drag.

Frisyrer du ska satsa på: Försök att få ditt ansikte att se mer avlångt ut genom att jobba med frisyrer som betonar hjässan. - Jobbar du med volym på huvudet blir siluetten mer oval. Ska du tex ha tofs så sätt den högt upp berättar Dominika Newelska.

Undvik: Frisyrer som slutar under hakan och rakt klippa luggar är inte bra för dig eftersom det framhäver det runda i ansiktet.

Kändisar med runt ansikte: Drew Barrymore och Kirsten Dunst


Avlångt ansikte
Om ditt ansikte är längre än det är brett, med hög panna och eventuellt smal haka, ser du som bäst ut i en frisyr med lite extra bredd och volym.

Frisyrer du ska satsa på: Axellånga frisyrer får det avlånga ansiktet att se symmetriskt ut och tar fram det mjuka i ditt ansikte. Satsa på sidbena och volym på hjässan, lekfulla lockar eller en page som slutar vid hakan är också perfekt för dig.

Undvik: För långt hår eftersom det kan få ditt ansikte att se längre än vad det är.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Kändisar med avlångt ansikte: Sarah Jessica Parker och Liv Tyler


Fyrkantigt ansikte
Har starka, fyrkantiga käklinjer med en lika fyrkantig panna är ditt ansikte fyrkantigt.

Frisyrer du ska satsa på: Korta och mellanlånga frisyrer är mjukast mot ditt ansikte . -Sidbena med mjuka lockar gör ansiktet mjukare, vill du ha uppsatt är det bra för dina ansiktsdrag att låta några slingor hänga ner berättar Dominika Newelska.

Undvik: En skarp lugg och mittbena som är för hårt för sin ansiktsform. För långt hår och strama uppsättningar kan också framhäva fyrkantigheten för mycket.

Kändisar med fyrkantigt ansikte: Kate Bosworth och Demi MooreHjärtformat ansikte
Är din panna bred och smalnar ditt ansikte ner mot hakan? Det är det klassiska hjärtformade ansiktet.

Frisyrer du ska satsa på: Har du ett hjärtformat ansikte ska du undvika frisyrer med för mycket volym på hjässan, satsa istället på volym i längderna eftersom det ramar in din ansiktsform fint. Satsa gärna på axellånga frisyrer med lockar eller en kort bob.

Undvik: Bakåtslickade frisyrer och för mycket höjd på huvudet.

Kändisar med hjärtformat ansikte: Reese Witherspoon och Jennifer Love Hewitt


Skribent: Jenny Thorell

Fler lästips:
Snyggaste luggen
Va-va-voom hår!
Vilken hårfärg passar mig?
Tips och tricks för ett vackert hår
Nytt år, Nytt hår!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Jag har ett väldigt runt ansikte och tror tipset som gavs här är väldigt användbart och stämmer väl. Ska söka upp de två kändisarna och kolla på deras frisyrer. Kan ju bli inspirerad av dem inför min nästa klippning hos frisören.

  • Rapportera det här

Denna artikeln var bra. Nu kan man äntligen fixa en frisyr som passar ens ansikte ��

  • Rapportera det här
ostar

ostar

Rapporterat

det är en trevlig artikel

  • Rapportera det här

intressant artikel

  • Rapportera det här