Så här reparerar du skadat hår

Så här reparerar du skadat hår

Vinterhalvåret utsätter ditt hår för stora påfrestningar. Här är några tips på hur du förhindrar att håret tar skada och hur du hjälper ditt hår att bli lätt och glänsande igen.


När vårsolen tittar fram, är det svårt att dölja hårets skavanker, särskilt efter vinterns alla påfrestningar i form av ruggigt väder, kyla och torr inomhusluft. Det är inte ovanligt att det hår som (äntligen) möter våren är stripigt, matt och utan lyster. Det kanske lätt går av och du har svårt att få till det som du vill. För att få tillbaka svallets ursprungliga kvalitet och volym, så behöver du ge det riktade behandlingar och se över både dina stylingrutiner och vilka produkter du använder. Det är inte bara luftföroreningar som kan göra ditt hår torrt och sprött, det kan även schampo- och balsamrester göra. Det är alltså jätteviktigt att du sköljer håret noga efter att du tvättat det.


Produkter som reparerar skadat hår
Först och främst så behöver du använda rätt produkter, ett schampo och balsam som ger näring och föryngring åt håret utan att tynga ner det. Be din frisör om råd! När du tvättar håret, var noga med att distribuera schampot från rötterna ända ner till topparna, och var extra petig med ursköljningen, helst ska du göra det med ljummet vatten i ca tre minuter. Du kan också skölja håret med vatten blandat med en sked äppelcidervinäger för extra revitalisering. Om du tar för vana att tvätta ditt hår med näringsrika produkter en gång i veckan så kommer det att hjälpa ditt hår att hitta sin forna glans utan att stressa det.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Många upplever också att deras hår helt tappat volymen när mars och april närmar sig, inget biter, vare sig föning, hårspray eller torrschampo. Det är samma sak som gäller här, ditt hår behöver näring och fukt. Kolla över din arsenal av hårprodukter, samtliga bör ha näringsrika, återuppbyggande och volymgivande egenskaper. Hemligheten till att återfå volymen ligger i hur du applicerar: distribuera produkten jämnt från rötterna ner till topparna med en kam. Torka sedan håret så varsamt du bara kan med hårfönen, börja med underhåret och jobba dig uppåt, framåt. Föna det mot dess naturliga riktning för att få upp så mycket volym som möjligt.

Borsta inte skadat hår i onödan
Om ditt hår är svagt och har tendens att brytas av, försök att inte borsta håret i onödan, red gärna ut det med fingrarna istället för med en kam eller borste. Du kan också kolla upp borstar gjorda av olika typer av naturmaterial, de är oftast mycket snällare mot håret. Du bör också helst låta ditt hår självtorka! Om du verkligen behöver föna ditt hår, gör det inte på maximal värme. En reparerande hårinpackning då och då är också ett hett tips! Och om inget tycks hjälpa, kontakta din frisör – ofta kan de göra underverk!


Läs mer om hur du vårdar ditt hår:

Hur ofta ska man tvätta sitt hår egentligen?
Välja rätt schampo och balsam


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare