Platt fall eller format fluff, låt verktygen göra jobbet

Platt fall eller format fluff, låt verktygen göra jobbet

Den nordiska vintern ställer lätt till det för våra stackars hår. Undvik friss och trötta vinterfrisyrer genom att lära dig hantera plattänger och andra värmeverktyg på bästa sätt. Bra vardag guidar dig genom utbudet och ger dig proffstipsen!


Ett slätt, glansigt hår utan irriterande strån som sticker iväg som de vill kan vara nog så svårt att få till, oavsett årstid. Under vintermånaderna är det näst intill omöjligt. Utomhusluften växlar mellan mild fuktighet och iskyla, samtidigt som inomhusluften är varm och torr som fnöske. Temperaturväxlingarna går hårt åt håret, som under den här perioden kan behöva särskilt vårdande produkter.
Men rätt produkter räcker inte alltid hela vägen fram. Är det någon gång som vi kan behöva hjälp med att få till formen på vår frisyr, så är det nu. Och rätt använda behöver värmeverktygen faktiskt inte göra mer skada på håret än vintern själv.

Vi reder ut vad olika verktyg har för effekt på håret, hur de ska användas för bäst resultat och hur du skyddar dina strån från värmepåverkan. Ta kontrollen över ditt hår och låt din frisyr skina ikapp med den gnistrande morgonfrosten.


Plattång

Plattången är frissets värsta fiende. För bäst resultat ska du se till att ha en plattång med keramiska plattor, de blir varmare än traditionella plattor men är ändå skonsammare mot håret. Så kallade ”NanoGlide-plattor” är keramiska plattor med ännu slätare ytstruktur, vilket ytterligare motverkar onödig slitning.

Tänk på att ha plattången i rörelse så mycket som möjligt. Platta en hårslinga åt gången och håll tången stilla högst två sekunder på samma ställe. Platta aldrig fuktigt hår, det måste vara helt torrt innan du sätter igång med din styling.


Senaste tekniken

Sedan en tid tillbaka finns även plattänger anpassade för färgat hår. Genom ett värmereglage kan man ställa in sin personliga hårkvalitet, så att tryck och värme anpassar sig efter din egen hårtyp. Denna typ av plattång förhindrar också färgblekning med upp till 70 procent.

För att minska risken för slitage har Braun utvecklat tekniken IONTEC, som återställer hårets fuktbalans under pågående styling. Det gör håret glansigare och får det att känns friskare.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Hårfön

En hårfön har inte direktkontakt med håret på samma sätt som en plattång, men den höga värmen kan ändå leda till att håret tappar mycket fukt. Det blir sprött och livlöst, tvärt emot önskat resultat. Liksom med plattången kan den nya, fuktgivande tekniken bidra till att håret behåller sin glans bättre. Det är också viktigt att fönen har värmekontroll, så att du kan anpassa temperaturen efter din hårtyp. Har du tunt och känsligt hår ska du vara aktsam med allt för höga temperaturer. Håll fönen på lite längre avstånd och stäng helst av innan håret hunnit bli helt torrt.


Airstylers

Har du hört talas om airstylers? Airstylers är styling och föning i ett, vilket öppnar upp för en mängd olika stylinggrepp – vardagsfrisyr såväl som fyllig festvolym. Beroende av vilket tillbehör du väljer, kan du forma håret lent och rakt, mjukt och lockigt eller voluminöst och fylligt. Den lilla, runda stylingborsten (ca 18mm i diameter) hjälper dig att skapa små till medelstora lockar. Den större borsten (ca 38 mm i diameter) formar stora lockar eller mjuka vågor. Den så kallade ”volymfingern” lyfter håret försiktigt i roten och skapar hållbar volym. För bästa resultat flyttar du volymfingret i cirklar över huvudet.


Värmeskydd

Vilken styling du än väljer ska du vara noga med att skydda ditt hår från värmen. Ta för vana att ta i en värmeskyddande produkt efter varje tvätt eller innan varje stylingtillfälle.


Läs mer om Brauns produkter


Skribent Karolina Eriksson

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan