Hur kan jag ändra min frisyr? Det hemgjorda hårbandet

Hur kan jag ändra min frisyr? Det hemgjorda hårbandet

Vi ska gå ut ikväll! Outfit, skor, make-up, du har tänkt på allt för att bli kvällens Askunge och spela på förföringssträngarna till max. Men ibland saknar man idéer eller accessoarer för håret. Redaktionen avslöjar sina hemligheter angående en garanterad vinnare: hårbandet.


För att få ett slut på alla hår-trassel kan du lätt göra ett hårband som ger den perfekta touchen till både hår och stil.

 

Det är inte särskilt komplicerat att göra ett hårband för kvällen. Köp ca 20 cm platt resårband och två bitar läder eller vinyl. Du behöver även en sax, lim, nål och tråd och ett måttband för att mäta ditt huvuds omkrets. Det är allt!

 

För bågen klipper du en läderremsa på ca 20 cm. Gör bågens första ögla och sedan en mindre ögla ovanpå den första och limma ihop öglorna med en droppe lim. Repetera på andra sidan och klipp av det som blir över.

 

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Avsluta genom att föra en läderremsa runt mitten.

Limma remsan på en andra remsa (ca 38 cm lång) ca 25 cm från höger eller vänster kant. För att garantera att limmet har torkat och att bågen inte lossnar under festen, placera en tung bok ovanpå under några minuter.

 

Och nu till resårbandet. Skär en skåra i varje läderända, med samma bredd som resårbandet. För resårbandet genom den första skåran och sy fast med några stygn. Placera hårbandet på huvudet för att mäta hur långt resårbandet måste vara för att hålla hårbandet stadigt på plats. Det måste vara så pass spänt att bandet inte glider av. När du har mätt upp rätt längd klipper du av resårbandet, för det igenom den andra skåran i lädret och syr fast som på andra sidan.

 

Klart! Lätt och elegant. Den här gången använde vi guldfärgat läder för att piffa upp en svart outfit och föra uppmärksamheten håret. Men man kan såklart pröva andra färger, i synnerhet med tanke på alla balla färgkombinationer man kan uppnå med läder och resårband. Varför inte grått läder med rosa resårband? 

Fler lästips:
Hårspecial
Snyggaste luggen

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!