Hjälp moder natur på traven med löshår!

Hjälp moder natur på traven med löshår!

Med handen på hjärtat, hade inte livet varit lite roligare med tjockare hårsvall? Få härligt hollywoodhår genom att sätta fast de så kallade extensions. Bra vardag guidar dig genom löshårsdjungels och reder ut allt från metoder och hårtyper till styling och underhåll.


Alla vill vi väl ha ett tjockt hårsvall att dra fingrarna igenom. Men bara några lyckliga få har den rätta hårkvaliteten naturligt. Därför har det blivit allt mer populärt med extensions, det vill säga löshår som sätts in under ditt riktiga hår. Från början var det mest Hollywoodkändisar som drygade ut hårsvallet. Numera erbjuder de flesta hårsalonger både tillfälliga och mer permanenta metoder som gör tunna hår till ett minne blott. Erika Lyko är utbildad frisör och färgexpert. Hon driver salongen Lyko Hair i Stockholm samt skönhets- och hårvårdssajten (www.lyko.se). Här ger hon sina bästa tips för att du ska lyckas med dina extensions:


Välj metod
Det finns en djungel av olika metoder. Keratin, microringar/Be Gorgeous, tejp och träns är de som proffsen oftast använder. Vilken metod och typ av löshår som passar just dig beror till stor del på din naturliga hårkvalitet, hur långt/tjockt hår du vill ha samt om du vill kunna styla löshåret. Vill du ha en förlängning som ska sitta under en längre tid tycker Erika att keratin, tejp eller Be Gorgeous, som är en variant på microringar, är att föredra. En träns som man kan sy fast eller fästa med hjälp av clips kan passa utmärkt om man vill ha längre hår till ett visst tillfälle.

– Vilket slags hår du ska välja beror till stor del på om du vill kunna platta och locka håret, då är äkta hår bäst. Det finns även lockigt och vågigt hår för dig som har det och vill få ditt löshår att passa in så bra som möjligt, säger Erika.


Håller i max 3 månader
Erika berättar att hållbarheten för en hårförlängning beror på hur bra du sköter ditt löshår, men hon brukar räkna med högst tre månader innan det är dags att ta ur eller sätta om den. Kan man återanvända håret då?

– Ja om du använder dig av microringarna Be Gorgeous kan du sätta om dem upp till tre gånger, och det bör du göra med cirka två till tre månaders mellanrum, säger Erika.


Olika typer av hår
Det finns olika typer av löshår, både äkta och syntetiskt. Syntetiskt hår kan inte plattas eller lockas med vanlig plattång då det blir för varmt och håret kan smälta. Äkta hår kan finnas i flera varianter; europeiskt, indiskt och asiatiskt. Det kan skilja lite i kvalitet beroende på vilket du väljer.

– De flesta bättre märkena på löshår använder sig av så kallat Remy hår, vilket betyder att det är äkta hår och alltid rättvänt, det vill säga att alla hårstrån är vända åt samma håll. Det ger jämnare hår från botten till toppen och håret trasslar sig inte lika lätt, tipsar Erika. 

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Äkta hår är bra om du vill styla
Om du använder dig av äkta hår så kan du behandla det precis som vanligt och använda exempelvis platt- eller locktång.

– Jag rekommenderar alltid att ha i någon mjukgörande leave in produkt på löshåret då det oftast kan upplevas lite torrare än det vanliga håret, säger Erika.


Så sköter du ditt löshår
När du tvättar hårat ska du vara lite försiktig så att du inte gnuggar runt fästena för mycket. Använd alltid balsam men aldrig hela vägen in till hårbotten på fästena. Sov gärna i fläta eftersom det sliter minst på håret under natten.

– Se till att använda ett schampo som är rekommenderat för löshår. Du ska borsta håret minst en gång per dag, men var försiktig och använd en borste anpassad för löshår. Slit aldrig i håret, du kan hålla i fästena med ena handen när du borstar för att vara så försiktig som möjligt, säger Erika.


Astrid Feldreich

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan