Steg för steg: Rockig toffs, ellegant knut, klassisk svingrygg

Steg för steg: Rockig tofs, elegant knut, klassisk svinrygg

Vissa tillfällen kräver en frisyr som är något alldeles extra. Dominka Newelska har jobbat som make up artist och hårstylist i flera år och har bland annat stylat håret på Lady Gaga och sminkat den franska regissören Luc Besson. Här guidar hon dig genom tre fina frisyrer!


Lägg lite tid på att skapa en snygg uppsättning eller håll det enkelt och satsa istället på att smycka håret med en glittrig accessoar, berättar Dominka Newelska.
– Börja alltid med att tvätta håret kvällen innan när du ska göra en håruppsättning, eftersom det är lättare att jobba med om det inte är helt nytvättat. Innan du fönar det är det också bra om du lägger lite volymgivande mousse eller läggningsvätska i håret. Det gör håret mer lättjobbat, förklarar hon.


Vill man ha håret så enkelt som möjligt berättar hon att det finns flera bra alternativ.
– Satsa på ett glittrigt diadem eller hårnålar med pärlor. Då räcker det att du lockar håret och avslutar med diademet eller hårnålen. Har du en favoritbrosch kan du fästa den i håret, det blir en jättefin detalj.


Rockig tofs
Vill du ha en frisyr med lite attityd är den här tuffa uppsättningen ett måste!

1. Börja med att kamma bak håret på hjässan (lämna underhåret) och tupera det. Använd helst en tät kam eller en borste gjord av svinborst, då är det enklast att få en snygg och hållbar tupering. Spraya!
2. Ta resten av håret (som inte är tuperat) och sätt upp det i en hästsvans.
3. Kamma försiktigt håret som du tuperat bakåt och fäst med hårnålar precis där hästsvansen börjar. Om du har lång lugg blir det eventuellt en slinga som hänger ner. Tvinna den runt tofsen som en fin avslutning och fäst med hårnål. Vill du ha en fylligare tofs kan du locka eller tupera den.


Slå knut
En snygg och elegant knut är en riktig hit på fina fester, och med hjälp av en så kallad donut är du klar på några minuter.

1. Börja med att kamma håret bakåt (antingen allt eller gör en bena) och sätt upp det i en hästsvans. (Du kan även göra en sned låg hästsvans om du vill ha knuten på sidan.) Använd gärna en tunn hårsnodd med en färg som är så lik din egen hårfärg som möjligt eller genomskinlig. Det blir snyggast!
2. Trä donuten över hästsvansen, så att den sitter ungefär som en stor snodd.
3. Dela upp håret i olika sektioner och tupera lätt så att håret blir lite fylligare.
4. Fördela håret över donuten så att hela är täckt av hår och sätt en snodd över. Håret som sticker ut på sidorna tvinnas runt donuten och göms med hårklämmor.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem



Svinrygg
Den klassiska svinryggen är den perfekta håruppsättningen och den är faktiskt enklare att fixa än man kan tro.

1. Börja med att pudra hårbotten med ett volymgivande pulver eller spraya med torrschampo för mer stadga. Glatt hår med tunna strån har annars lätt för att sjunka ihop och med lite volym är det mer lättjobbat. Gnugga ordentligt så att du inte får kvar några vita fläckar.
2. Gör en bena, antingen på mitten eller sidan. Tupera håret precis vid hårbotten, du får snygg volym och så blir håret lättare att fästa. Tänk på att inte tupera för snabbt, eftersom det finns en risk att du drar tillbaka det du tuperat om du stressar. Glöm inte sidorna. Välj själv hur mycket volym du vill ha och sluta när du känner dig nöjd. Spraya!
3. Ta allt hår bakåt ungefär som om du ska göra en låg knut. Tvinna runt pekfingret och jobba dig uppåt tills du fått med allt hår runt fingret. Dra försiktigt loss pekfingret och sätt en hårnål i mitten av svinryggen. Ha sedan resten av hårnålarna nära till hands och fäst massor av hårnålar längs hela svinryggen. Spraya!


Dominika Newelska är makeup artist, hårstylist och även hudterapeut. Skönhet har alltid varit hennes största hobby och sedan barnsben var drömmen att få jobba på tv och göra folk i rutan snygga. Idag jobbar Dominika som utbildare på agenturen Dermarome.
– Att börja här var som att hitta hem. Jag andas cremer och makeup varje dag, berättar Dominika. Hon stylar även plåtningar och har gjort reportage för bland annat magasin som ELLE, Plaza, Damernas Värld och Cosmopolitan.

Skribent Jenny Thorell



Fler lästips:
Vårens frisyrer
Härligt och fräscht hår

  Logga in för att kommentera

underbart att få tips på hur jag kan få till svinrygg och även att den sitter kvar hela dagen. Tack för tipset nu blir de svinrygg många dagar utan att vara orolig fall de inte kommer hålla

  • Rapportera det här
Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

"

Helt underbar och grym blöja! Passar alla tillfällen. Även att den blir full så blir de inte som ett kompakt paket under byxorna! Vi är jätte! Nöjda och har bytt till Pampers baby-dry

"

av panelmedlem
Nushkii

Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

Pampers Baby-Dry Pants beskrivning

"

Håller med! Vi är väldigt nöjda med blöjan. Mjuk, smidig, torr och bra passform skulle jag absolut använda för att beskriva den.

"

av panelmedlem

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

"

Kul att se en sammanfattninga av alla ord som lämnats :-) Mjuk, bra passform och bekväm är mina favoriter! Har köpt dessa blöjor flera gånger under testets gång, är supernöjd med dom!!

"

av panelmedlem