4 tips för ett gyllende hår

Fyra tips för ett gyllene hår

Ditt hår är en stor del av ditt utseende, men utnyttjar du verkligen dess potential till fullo? Ta del av våra fyra tips för att få ett hår som både känns och ser fantastiskt ut.


Frisyren gör skillnad
Det råder ingen tvekan om det – en snygg frisyr kan verkligen göra skillnad. Har det hänt att du kommit till frisören och känt dig trött, stressad och på dåligt humör, för att en timme senare betala med ett leende på läpparna och självsäkert skrida ut genom dörren redo att möta världen? Okej, en del av förklaringen kanske är den magiska effekten av en stunds ompyssling och en professionell föning. Men det handlar också om att göra det bästa av ditt utseende, hitta en stil som du gillar eller helt enkelt förstärka dina mest fördelaktiga drag med hjälp av en ny och smickrande frisyr.

Var inte rädd för att testa något nytt! Ta en noggrann titt i spegeln och identifiera dina utseendemässiga kvaliteter och brister. Rådfråga sedan en professionell stylist för att ta reda på vilken stil som passar dig.

Rätt färg
När vi åldras förändras vår hårfärg, vare sig vi vill det eller inte. Det är till stor del våra gener som avgör när vi börjar bli gråhåriga – för den genomsnittliga kvinnan startar den här processen omkring 34 års ålder, men vissa upptäcker sina första gråa hårstrån redan i 20-årsåldern. Och även om du än så länge har klarat dig från silverstänk i håret har du säkert lagt märke till att dina lockar inte har samma livfulla färg och glans som när du var tonåring. Med en toning ger du snabbt och lätt håret ett lyft, och flera olika nyanser ton-i-ton ger ett extra snyggt och naturligt resultat.  Undvik dock allt för starka färger och kontraster om du vill behålla den naturliga looken.

Skönhet kommer från insidan
Precis som övriga kroppen påverkas även håret av vad du äter. De hårstrån som sitter på huvudet idag växte fram ur din hårbotten för upp till tre år sedan, så det där med att äta rätt bör ses som ett långsiktigt projekt. Om du äter en bra och balanserad kost får du i dig alla de näringsämnen som håret behöver för att må bra. Håret är uppbyggt av keratin, ett slags protein som kroppen producerar av kött, bönor och mejeriprodukter som du äter. Genom att äta mycket gröna grönsaker tillför du dessutom håret viktiga B-vitaminer. Försök också att få i dig tillräckligt med järn, eftersom det bidrar till att hålla håret blankt och starkt.

Var rädd om ditt hår
Försök att låta håret självtorka så ofta som möjligt – det finns ingenting som sliter så mycket på håret som daglig styling med fön eller plattång. Tänk också på att använda rikligt med balsam när du tvättar håret och unna dig en vårdande hårinpackning med jämna mellanrum.

Alla typer av balsam och inpackningar fungerar på samma sätt – de bildar ett skyddande hölje runt varje hårstrå. Men hemligheten är att hitta rätt fuktbalans, så att håret varken känns för torrt eller för fett.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan