Fem supertips för bångstyriga lockar

Fem supertips för bångstyriga lockar

Följ våra råd för perfekta lockar och säg hej då till oregerligt krus. Vi har de bästa tipsen för dina lockar som får dig att se fantastisk ut varje morgon.


Har du svårt att få till dina bångstyriga lockar på morgonen? Vet du inte riktigt hur du ska få dem att ligga på plats? Oroa dig inte! Nedan följer några tips för att få snyggaste håret i stan.

1. Tvätta inte håret för ofta
När håret är lockigt har de naturliga oljorna som finns i hårbotten svårt att nå hela vägen ut till topparna, vilket gör att håret kan kännas grovt och torrt. Därför är det viktigt att inte tvätta håret för ofta. Om du har tunt hår räcker det gott och väl att tvätta håret 2–3 gånger i veckan. Om du har väldigt tjockt hår räcker det med en gång i veckan. Tänk på att välja återfuktande produkter som innehåller vårdande oljor. Vår favorit är Aussie Miracle Moist Shampoo, som tillför fukt till torrt hår.

2. Återfukta håret
Lockigt hår är mindre återfuktat än rakt hår, vilket gör att det lätt blir frizzigt. Om du vill undvika bångstyriga lockar är det viktigt att tänka på att använda vårdande produkter. Använd ett vårdande balsam som Pantene Repair & Protect Conditioner som innehåller extrakt av orkidéer och kokosnöt. Arbeta in produkten från rötterna och ut till topparna och låt den sedan verka ett par minuter innan du sköljer håret. Ge håret en extra näringskick med en hårinpackning en gång i veckan. Prova Pantene 2 Min Deep Repair Masque.

3. Låt håret självtorka
För att undvika frizziga och bångstyriga lockar är det bäst att låta håret självtorka så att lockarna kan forma sig som de vill. När du tvättat håret, torka det försiktigt med en handduk. Låt sedan håret självtorka i egen takt.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

4. Använd värmeprodukter med måtta
Lockigt hår mår bäst av att inte lockas med locktång för ofta, men ibland kan det vara roligt att ta fram locktången och styla lockarna precis som du vill ha dem. Med hjälp av en locktång kan du definiera lockarna och ge dem lite extra lyster. Testa Braun Satin Hair 7 Curler för maximal glans. Locktångens satinjoner bevarar hårets fuktighetsbalans, vilket gör den perfekt för lockigt hår. Vira ganska tjocka hårslingor kring locktången och håll kvar i ungefär 15 sekunder innan du sakta avlägsnar locktången för lösa, glamorösa Hollywood-lockar.

5. Ta det lugnt med stylingprodukterna
För att dina lockar ska se så bra ut som möjligt är det viktigt att använda stylingprodukter med måtta. Ta fram lockarna med Pantene Pro-V Ice Shine Ultra Strong Mousse genom att klappa in moussen i händerna innan du försiktigt kramar in produkten i lockarna från topparna och uppåt.

Fler lästips:
12 proffshemligheter för vackert hår
Vårspecialen – vi avslöjar hemligheterna för friskt hår!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!