Fem tips till hur du gör julförberedelserna till årets roligaste event  

DesktopImage
0
Behöver du avdramatisera julstöket? Här hittar du några tips på hur du enkelt förbereder dig inför och städar upp efter årets största högtid.

Julförberedelserna brukar vara magiska för alla barn - och tyvärr ofta en mardröm för oss vuxna.

Från julhandel till matlagning för hela tjocka släkten. Som dessutom ska få plats i ditt hem. Dina barn går på världens sockerchock och du orkar knappt titta på den smutsiga disken i köket.

Julen är ofta en kaosartad tid, men du kan faktiskt underlätta för dig själv genom att ta hjälp av några enkla tips på hur du förvandlar mardrömmen till rena drömmen.

Ta en titt på de här tipsen och låt i alla fall en del av julstressen lyfta från axlarna.


Gör en lista

Gör en lista (precis som Jultomten) (och dubbelkolla den) över allt du behöver inför julfirandet. Om du listar allt ner i minsta detalj får du snabbt en överblick över saker du behöver, som rengöringsprodukter, avfallspåsar eller de där kryddorna som är slut varenda år när du behöver dem.

Du kan även boka in exakt när du ska göra dina julinköp hela vägen fram till jul. Det här hjälper dig att utnyttja tiden väl och att ta vara på alla erbjudanden, och se till att du inte glömmer den där otroligt viktiga ingrediensen till julbordet.


Förbered maten i förväg

Förbered så mycket du kan inför julmåltiden. Lägg in sillen, skala potatisen och tillaga skinkan och förvara sedan allt i kylskåpet.

Då har du hunnit förbereda det mesta när julafton väl inträder. Gör så mycket du kan i förväg och slipp mycket av julstressen.


Låt inte tiden vinna över dig

Gör ett matlagningsschema dagen innan där du skriver ner exakt vad som ska in i ugnen och när. Du kommer längre än du tror med ett välorganiserat schema och en äggklocka. Be barnen att hålla koll på maten genom att räkna sekunderna varje gång något står i ugnen eller puttrar på spisen.


Använd dina små hjälpredor

Engagera dina barn i så mycket som möjligt av förberedelserna. Gör det till en rolig lek genom att dela in barnen och släktingarna i två lag, och ge sedan varje lag en stjärna för varje uppgift de utför. Det lag som har flest stjärnor på julafton får öppna sina julklappar först!


Förenkla städningen efteråt

När du håller på med smutsig disk ska du inte lägga flera timmar på att försöka skrubba loss alla rester. YES Platinum diskmaskintabletter hjälper dig att dra ner på disktiden eftersom även den värsta smuts försvinner redan på första försöket.

När festligheterna är över kan du plocka upp julgransbarren med tejp och använda våtservetter för att avlägsna allt glitter från möbler och ytor.

Om du har ett husdjur som blev lite väl exalterat över alla festligheter och nu har spridit sina pälshår över hela huset kommer Swiffer Sweeper plocka upp allt från hårda ytor med ett enda svep.

Färdigt! God jul! Verkligen!

Hur gör du för att avdramatisera julen? Berätta i kommentarsfältet nedan. Klicka här för att läsa mer om Swiffer

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande