De sex bästa tipsen för hur du ordnar en sommarfest utan stress

DesktopImage
0
Att anordna en sommarfest behöver inte vara jobbigt. Följ vår guide så blir det städat och fixat inför festen (nästan) helt utan ansträngning, så du får mer tid att ha roligt själv.

Solen skiner och det varma vädret har äntligen kommit - ta tillfället i akt och bjud över vänner och familj på god mat och ännu godare sällskap!

Om du gillar själva idén med fester, men känner att det är alldeles för jobbigt att anordna dem och ännu värre att städa efter dem så är du inte ensam. Det behöver dock inte stoppa dig från att anordna något kul. Med dessa smarta idéer slipper du stressen så att du kan njuta av festen istället.

Självservering

Istället för att springa runt och fylla på dina gästers glas, ställ i ordning en bar med diverse goda drinkingredienser och låt gästerna fixa drickan själva. Skriv upp ett par recept på en griffeltavla och låt gästerna utveckla sina bartending-kunskaper.

Detta är också en bra isbrytare som får igång minglandet ordentligt. Ta en titt på våra receptidéer för fräscha sommardrinkar för inspiration.

Buffé på nytt sätt

En buffé är det allra enklaste sättet att servera mat på stora tillställningar - men man måste inte servera tråkiga pastasallader och kallskuret. Testa vår guide till enkel och god festmat.

Kanske kan du skapa en egen hamburgerbar? Ställ fram massa olika tillbehör, bröd och såser, så behöver du bara sköta grillningen.

Till dessert kan du ställa fram stora skålar med smågodis och låta folk plocka ihop en egen godispåse med sina favoriter. Detta kommer vara populärt bland både stora och små och du slipper baka.

Picknickdags

Alla har osa:t och gästlistan blir längre och längre, men istället för att ringa runt och låna stolar kan du göra bristen på sittplatser till festens tema och ha picknickfest i trädgården. Lägg fram filtar och massvis med kuddar och skapa en mysig atmosfär som för dina gäster samman.

Bland blommor och blad

Ett enkelt och vackert sätt att dekorera är att använda gamla glasburkar och flaskor och fylla med de blommor som är i säsong. (Kolla denna guide som hjälper dig välja några av de färggladaste sommarblommorna.) Variera storleken på burkar och glas på borden, badrummet och resten av huset för ett teparty i det gröna.

Om du tror att festen kommer att fortsätta framåt kvällen, se till att spara några burkar att tända värmeljus i. Du kan också tillverka små hållare åt burkarna och hänga upp dem i buskar och träd för stämningsfull belysning.

Ta hjälp av dina gäster

Städningen blir så mycket lättare om gästerna hjälper till. Se till att ställa fram soptunnor på strategiskt utvalda platser i huset eller trädgården. Märk dem med 'brännbart' och 'pant' så kommer gästerna att rensa undan allt eftersom.

Du kan också ställa fram ett bord för disk där folk kan droppa av sina tallrikar och glas, så slipper du gå runt och samla ihop disken.

Ge glasen extra glans

När det gäller disk, så vet ingen bättre än experterna från Yes.För att få undan disken på rekordtid rekommenderar de att man diskar glasen först:de blir skinande rena om de tvättas i det renaste och varmaste vattnet. Det fina med Yes är man behöver ett par droppar för hela festens disk.

Vilka är dina experttips för hur man ordnar fest utan stress? Dela med dig med hjälp av kommentarsfunktionen nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om