Tips för ett organiserat hem

Tips för ett organiserat hem

0
Snabba och enkla hushållsknep för ett mer effektivt hem

Det är jobbigt att hålla ordning på hushållet, men det finns sätt att underlätta det hela. Genom att göra hushållet mer effektivt kan du spara både tid och energi när det gäller att hålla ordning och städa.

Kom igång och prova våra städtips och förvaringslösningar:

Hall/Entré

När folk tar av sig skorna vid dörren, se till att de har någonstans att ställa dem så att det inte bildas ett skoberg precis vid ingången. Skaffa en skohylla, en stor korg eller kanske en koffert som kan stå vid dörren och användas till skoförvaring, både för familjemedlemmars skor och gästers.

Kök

Ett välplanerat kök gör matlagningen både roligare och mer effektiv.

Gör så att du får tre ytor du kan jobba på: en för förberedelser, en för själva matlagningen och en för disk och dylikt. Detta kallas för kökstriangeln, och sammankopplar kylskåp, diskho och spis.

Organisera dina redskap och ingredienser efter dessa områden så att du har allt där du behöver det när det kommer till matlagningen.

Se också till att alltid ha en flaska Yes diskmedel nära till hands så att du kan ta hand om smutsig disk på en gång så att inte ett diskberg bildas.

Badrum

Det enklaste sättet att hålla ett välanvänt badrum rent är att se till att det inte är rörigt. Om man plockar bort saker och ser till att de är undanstoppade är det mycket enklare att torka av ytor som handfat.

Ta organiserandet ett steg längre och färgkoda för hela familjen - varje familjemedlem kan få en egen korg (i sin färg) där de kan stoppa undan sina saker - snyggt och smidigt. Låt barnen välja vilken färg just deras korg ska vara för att få ett fint och färgglatt badrum!

Har du några organisationstips för hemmet? Dela med dig med hjälp av kommentarsfunktionen nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande