Skinande rent hem på prick två timmar!

Skinande rent hem på prick två timmar!

0
Med maxad effektivitet och minsta möjliga ansträngning kan ditt hem bli kanonsnyggt på nolltid.

Om tanken på en storstädning de luxe får dig att skjuta upp vårstädningen helt, testa vår handlingsplan på två timmar blankt! Både du och ditt hem kommer må så mycket bättre efteråt.

10 minuter: sätt på en maskin
Det perfekta startskottet för din städning är att dra igång en tvätt, det tar bara några minuter. Här kan du läsa tips på hur du enkelt och effektivt sorterar din tvätt!

TIPS: Lyxa till det med ett riktigt väldoftande mjukmedel - det gör det till en fröjd att vika tvätten sen.


20 minuter: ge golven en omgång
Kör ett varv med dammsugaren i hallen och vardagsrummet, passa på att ta kuddarna ur soffan och sug upp allt som samlats i sprickorna. Fördelen med detta är att du automatiskt kommer få en nypuffad och fluffig soffa, som ger intryck av jätteansträngning trots att det bara tagit några extra minuter!

TIPS: Kolla upp om det kanske inte ska investeras i en handhållen mini-dammsugare? Superlätta att hantera och så enkla att bara svepa i hörnen och längs lister de dagar då du inte har tid eller ork att brottas med den stora dammsugaren.


10 minuter: rensa hemmets handdukar
Gå hemmet runt och samla ihop alla typer av handdukar (köket, barnens rum, på badrummet, toaletten). Vik ihop de badlakan som går att använda igen, häng upp fräscha handdukar i kök och på toaletten. Allt ser genast piggare och fräschare ut.

TIPS: Lägg alla handdukar som ska tvättas på tvättmaskinen, de kan du köra direkt efter att din första tvätt är klar.


10 minuter: kolla krokarna
Klädkrokar får ofta kämpa med att hålla uppe både fem och tio plagg istället för de två som kanske var menade från början. Gör en snabb rensning av de fleece-tröjor, ytterjackor, tjocktröjor och mössor som trängs och samsas på hallens alla krokar. Ta undan det som inte hör till säsongen, och genast är din hall fin och välkomnande igen.

TIPS: Häng upp dina plagg i tvättlappen i nacken hellre än huvan eller kragen, då hänger kläderna prydligare och de tar upp mindre plats.


10 minuter: Minimera röran
Köksgångar är en magnet för oöppnad skräppost, vardagsrumsgolv är oftast belamrade med leksaker och köksbordet är någonstans under alla läxprylar, shoppinglistor, saftglas och morgontidningar. Ställ en snygg korg någonstans i de mest röriga rummen, så att du enkelt kan få undan saker kvickt. Sedan om någon saknar någonting som låg i ett visst rum, så vet de exakt var de ska leta!

TIPS: Läs våra tips på hur du blir bättre på att inte skjuta upp de vardagliga tråksysslorna, ta kommandot över ditt hem!

10 minuter: fikapaus!
Slå dig ner och ta en kopp kaffe eller en macka, det har du förtjänat och det kommer dessutom ge dig energi att fortsätta uträtta underverk.

TIPS: När du ändå sitter ner och pustar ut, scanna av köksbänken - är den full av flingpaket och kryddburkar och sådant som du lika gärna skulle kunna förvara i skafferiet eller på annan hylla? Rensa undan det när du druckit klart, intrycket kommer bli mycket lugnare och ytan blir dessutom lättare att torka och hålla rent.


20 minuter: få köket att skina
Som vi nämnde ovan, se till att få undan sådant som inte behöver stå framme. Brödrosten som sällan används, skärbrädan som slentrian-ligger på samma ställe på köksbänken hela tiden t ex. Torka av alla ytor, diska ur kaffekannan.

TIPS: Här har vi samlat några enkla tips på hur man får ett mer välorganiserat kök.

25 minuter: attackera sovrummet
Bara en så enkel sak som att bädda sängarna i hemmet förstärker känslan av ett välstädat och rent hem. Passa på att byta alla sängkläder när du ändå är i farten, och ditt hem kommer lukta gott av nytvättat!

TIPS: Lägg ungarnas alla kringströdda kläder i fotändan på deras säng, lämna dem där så kan de själva ta hand om det när de kommit hem från skolan.


5 minuter: pricken över i:et
Tvätta fönster spar vi till en annan dag, det hinns helt enkelt inte med inom den här tidsramen, men torka istället av dina köks- och vardagsrumsfönster lite snabbt bara. Torka sedan speglarna i de rummen och de närliggande, då reflekteras ljuset fint i hela lägenheten!

TIPS: Använd förpreparerade fönstertvättstrasor, så kallade wipes! Då blir det busenkelt att bara snabbt svepa några drag över ytorna med ett skinande resultat.


Och allra bäst är det ju om du inte gör allt själv
Det finns ingen anledning till att bara du eller din sambo ska behöva sköta hemmets städning, eller hur? Här får du tips på hur man involverar ungarna i städningen på ett lekfullt sätt.
0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om