Tvättråd: så här tvättar du strumpor

Tvättråd: så här tvättar du strumpor

0
Dina strumpor värmer och skyddar dig mot kalla golv tidiga morgnar, var snäll mot dem! Vi hjälper dig tvätta dina strumpor på bästa sätt.

Den fluffiga rosa, den eleganta svarta, de skinande vita - du bär dem nästan dygnet runt, till och med i sängen om kalla nätter, så ta hand om dina strumpkompisar!

Vårt första tvättråd har du säkert hört förut: när du sorterar din tvätt, försök hålla färgerna separerade i olika tvättar. Strumpor är små, och det är försvinnande lätt för dem att åka med i fel lass. ”Äsch, det är bara strumpor” kanske du tänker. Och ja, det är det, men även de kan bli missfärgade om du inte ser upp, så kolla alltid en sista gång innan du sätter på maskinen. Det kan också vara bra att ta extra hänsyn till material, dina finare, tunnare strumpor passar till exempel bättre i fintvätten.

Läs mer: Tvätta rätt för miljön
Läs mer: En enklare tvättdag

Så här tvättar du dina favoritstrumpor
Strumpor exponeras för mycket smuts, det är oundvikligt att de inte utsätts för fläckar, regnslask och dammiga golv. Många skor färgar dessutom av sig, och lämnar fula missfärgningar på ljusa strumpor. Och nu ställer vi den här frågan: tänker du att du ska tvätta dina strumpor   i 60 grader, så att de ska få en extra kraftfull omgång när de är så smutsiga? Det behöver du inte! Ariel (och extra fläckborttagare om det är en riktigt ful fläck) gör jobbet i 30 grader.

Läs mer: Handtvättsguide

Mysteriet med den försvunna strumpan
På något vis, så är det nästan alltid  en eller två strumpor som saknas när tvätten är klar. Ingen förstår varför, och det händer alla - det är som Bermuda-triangeln där inne. Men vi har några enkla tips som kan hjälpa.

Till exempel så kan man börja med att tvätta alla strumpor i en och samma tvätt. Då minimerar man risken att strumpor kommer på vift. Man kan också tvätta strumporna ihopsatta med en klädnypa, en för varje par. Då är det nästintill omöjligt att tappa bort dem. Tvättnät kan också fungera bra, då minimeras risken för strumporna att fastna "i taket" på tvättmaskinen, vilket i längden förhindrar att den där röda strumpan färgar din vittvätt rosa. Nät är också bra att använda för andra mer delikata plagg, som tunna underkläder.

Så för att sammanfatta:
- sortera efter färg
- sortera efter material
- använd nät eller klädnypor

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande