Så här kan du rädda våra hav från plast

Så här kan du rädda våra hav från plast

0
Många bäckar små! Säg hej till YES nya flaska gjord med plast från havet.

YES har just lanserat en limited edition-flaska av 100% återvunnen plast. 10% av plasten har plockats från hav, floder, sjöar och stränder av tusentals volontärer.

Plast i havet är ett av våra största miljöproblem. Stora bitar kan trassals runt vattenlevande djur medan mindre bitar kan förtäras och allvarligt påverka deras hälsa (och således komma in i människornas livsmedelskedja). Eftersom vi inte plötsligt kan sluta använda plast helt, måste vi börja använda mindre och återvinna mer.

Plast är inte bara ett problem nära tätbefolkade länder - till och med i Antarktis har man hittat plast. Enligt Ocean Conservatory, kommer det att finnas mer plast i havet än fisk redan år 2050! En riktigt läskig tanke.

Hur skrämmande och stort ett problem som detta än låter, finns det tack och lov enkla saker vi alla kan göra varje dag för att hålla våra hav rena. Om vi gör det tillsammans kan vi börja göra skillnad redan idag.

1. Undvik engångsplast

Engångsplast är bland de värsta skurkarna. Dessa inkluderar plastpåsar, matförpackningar och sugrör. Undvik att använda plastpåsar genom att ta med dina egna återanvändbara påsar när du handlar. Säg nej till sugrör och undvik att köpa frukt och grönsaker som är förpackade i onödigt mycket plast.

2. Förbättra din avfallshantering

Var en medveten återvinnare. Din kommun har förmodligen höga återvinningsmål att nå, så de flesta hushåll har separata papperskorgar för förpackningar som kan återvinnas. Använd dessa så gott du kan!

3. Tänk på plasten du använder hemma

Använd inte plastfolie för att täcka överbliven mat, utan täck skålar med en tallrik eller lägg maten i glasburkar. Alternativt kan du packa saker i aluminiumfolie som är mycket mer återvinningsbart.

4. Sprid ordet, bli påläst och stöd organisationer som hanterar förorening av plast

Håll dig informerad om frågor som rör plastavfall och förorening av havsplast. Berätta för dina vänner och uppmuntra dem begränsa sin plastkonsumtion. För att göra en verkligt global insats, måste vi alla hjälpas åt.

YES hoppas öka medvetenheten om havsföroreningar med hjälp av nya flaskan med havsplast och uppmanar dig att hjälpa till. Så snälla hjälp oss förhindra att mer plast hamnar i havet. Kom ihåg - många bäckar små!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande