Gör vardagssysslorna lite roligare

Gör vardagssysslorna lite roligare

0
r är tre sätt att göra hushällssysslorna lite roligare och engagera hela familjen 

ö

Gör tvättdagen till ett familjeevent

Engagera barnen när det är dags att ta itu med tvätthögarna. Varför inte hitta på en färglek eller sorterings- eller vikningstävling med tvätten? Glöm dock aldrig att hålla tvättmedlet utom räckhåll för små barn.

Ju fler kockar ... ju snabbare går det

När du har bestämt vad det ska bli för mat kan barnen hjälpa dig skriva handlingslista och hitta ingredienserna i affären eller i köket. När det är dags att börja laga maten kan du ge alla var sin uppgift och låta dem ansvara för en del i köket. Du kan till och med skaffa kockmössor till alla för att göra köksuppgifterna extra roliga.

Bonustips: För att göra diskningen enklare kan ni testa Yes Platinum diskmedel. Dess unika formula tar sig igenom fett snabbare, så att du får samma effekt på 10 minuter som du får av att låta disken stå i blöt över natten. Och i och med alla härliga bubblor kommer barnen tycka att det är roligare att hjälpa till.

Bilda en egen städpatrull

När det är dags att städa får barnpatrullen hjälpas åt att plocka undan alla leksaker, kläder och böcker. Om de är motsträviga kan du försöka få dem att låtsas att de är robotar och att du programmerar dem genom att trycka på knappar på ryggen.

När städuppdraget är utfört kan du belöna patrullen med något extra gott.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om