Fyra genvägar till ett skinande rent kök

Fyra genvägar till ett skinande rent kök

0
Vill du skrubba mindre och att ta igen dig mer? Prova dessa tips för att få städningen efter middagen att kännas mindre jobbig.

Det låter kanske uppenbart, men det enklaste sättet att få köket rent är att hålla det rent! Här är ett par genvägar till hur du minskar veckostorstädningen och håller ditt kök skinande rent hela tiden.

1. Den självrengörande mixern

Att göra rent mixern är en av kökets absolut pilligaste uppgifter. Men det behöver faktiskt inte vara det om man följer denna trestegsmetod.

1. Ta med kannan bort till diskhon och fyll den med varmt vatten och en droppe Yes så fort du har tömt den.
2. Sätt tillbaka kannan på mixern, och kör i 20 sekunder. På detta sätt slipper du inte bara slita med att göra rent mixern med stålull, utan Yes koncentrerade formula gör att du bara behöver ägna en minut åt att göra rent hela maskinen.
3. Skölj ur och låt torka.

2. Låt diskmaskinen göra jobbet

Låt din diskmaskin göra slitgörat - och nu snackar vi inte bara om disken!

1. Se till att du har skrapat bort alla matrester innan du ställer in allt i diskmaskinen. En tablett Yes Platinum är mycket mer effektiv mot tuffa matfläckar om den inte behöver ta hand om tidigare innehåll i diskmaskinen - dessutom håller diskmaskinen längre då.
2. Om diskmaskinen bara är halvfull, se till att inte slösa på vattnet. Behöver du städa kylen? Ställ in kylens hyllplan i diskmaskinen så är halva jobbet gjort. Du kan också ställa in spislock och därmed få dem riktigt rena utan ansträngning eftersom Yes Platinum gör jobbet. Om du har något litet som behöver rengöras, kolla om det går att köra i diskmaskinen. Du kan spara många timmars arbete här!
4. Ibland behöver disken stå i blöt ett tag. För att spara tid kan du ställa kastruller och pannor i blöt med lite diskmedel innan du tar itu med disken, kanske till och med innan ni sätter er för att äta. På detta sätt kan du bli klar snabbare och slippa vänta på att smutsen ska släppa från disken. Yes överlägsna fettlösande förmåga gör att det går snabbt att diska även den smutsigaste disk. Yes hjälper dessutom diskmaskinen att få bort det som inte går med handkraft utan problem.

3. Disk som redan är ren

Att diska samtidigt som man håller på med maten kan kanske kännas jobbigt, men det sparar verkligen tid, så att man kan ta det lugnt efteråt istället.

1. Skölj av alla redskap och stoppa dem i diskmaskinen eller diskhon när du är klar med dem, så sparar du tid på att sortera disken senare.
2. Torka av diskbänken när du ändå håller på.
3. Lägg i Yes Platinum-tabletter i diskmaskinen och sätt på innan ni sätter er för att äta så har du massa tid över till annat istället för diskning efter maten!

4. Rena ytor på fem minuter

Att rengöra köksytorna kan kännas lättare sagt än gjort - ofta kan det finnas riktigt sega såsfläckar att ta hand om. Det enklaste sättet att få rent köksytor är att städa dem samtidigt som de används.

1. Ta fem minuter till att torka av alla arbetsytor varje dag, så behöver du inte ägna en hel halvtimme åt det under veckostädningen.
2. Yes Original fungerar alldeles utmärkt som allrengöring. Så om du saknar en vanlig allrengöring, häll en droppe Yes Original på en ren, fuktig tvättsvamp och torka av alla dina köksytor som blir rena utan extra ansträngning.

Har du några fler tips för hur man städar hela köket enkelt? Dela med dig med hjälp av kommentarsfunktionen nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande