Fem tips på hur du håller kök (och disk) skinande rent

DesktopImage
0
Att laga mat kan vara en ren fröjd, men ett stökigt kök och smutsig disk? Inte lika underbart.

Vi har därför listat fem sätt att hålla ordning i köket med så lite städning som möjligt, som gör att du har mer tid att njuta av måltiden du har lagat och umgås med familjen istället för att bråka om vem som ska diska...

1.Planering, planering, planering

Även om man älskar att laga mat så kan det vara jobbigt att styra upp familjemåltider av en rad olika anledningar: bestämma vad man ska äta (det ska förstås passa alla), förbereda efter en lång dag på jobbet, och ett berg av disk berg av disk... Listan kan göras hur lång som helst.

Gör det enklare genom att sätta er ner tillsammans och planera veckans måltider innan ni åker och handlar. Om man har en handlingslista är man mindre frestad att göra impulsköp, och barnen äter bättre om de får mat som de själva varit med och valt.

På detta sätt blir allting mer organiserat, och matlagningen blir roligare när hela familjen får vara med.

2.Städa under tiden

Se till att inget står i diskhon och att diskmaskinen är tom innan du börjar laga mat. På så sätt kan man städa undan samtidigt som man lagar mat, genom att ställa undan redskap man har använt i diskmaskinen eller diskhon, så är det mindre att städa efter maten.

3.Ge diskmaskinen en Platinum-behandling

Efter en stor måltid kan Yes Platinum diskmaskinstabletter tackla även de tuffaste matfläckarna. Genom att använda Yes Platinum går det mycket snabbare att städa undan eftersom även de envisaste fläckarna såsom bränd lasagne i ugnsformen försvinner på första försöket. Fyll bara diskmaskinen, stoppa in en tablett och låt Yes Platinum göra jobbet åt dig.

4. Rengör diskmaskinsfiltret regelbundet

Under bottenhyllan finns ett filter. Filtret samlar in smuts, matrester och andra lösa partiklar som blir kvar efter att diskmaskinen har körts några gånger.

Ibland blir filtret fullt och behöver rengöras genom att sköljas i diskhon; ibland kan man behöva torka rent med en trasa också.

Yes Platinum får bort tuffa matfläckar på första försöket, men om filtret är rent går det lättare, och det är enklare att hålla rent om man rengör filtret regelbundet.

5. Varje sak har sin egna plats

När maten är lagad och disken diskad så kan hela familjen hjälpas åt att ställa tillbaka saker där de ska vara.

När man ställer allt på sin rätta plats och håller lite ordning och reda får man dessutom mer utrymme till att ha kul tillsammans.

För fler tips om städning, kolla Yes hemsida.

Vad är dina bästa städ-tips för köket? Dela med dig med hjälp av kommentarsfunktionen nedan.

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande