De bästa tipsen för ett skinande kök

De bästa tipsen för ett skinande kök

0
Ta kontrollen över köket genom att snabbt och enkelt ta itu med spill, fläckar och lukt.

ä

Köket är ofta hemmets hjärta - det är rummet som för samman mat, prat och ibland till och med kaos! I ett rum där det händer så mycket är det inte konstigt att det ofta blir stökigare snabbare än övriga delar av ditt hem.

För att hålla ditt kök i toppform och redo för nästa måltid, lite häng eller middag med vänner, kommer här en praktisk lista med rengöringstips som är både enkla och snabba.


Gå till botten med ett smutsigt golv
Med stora, små och även lurviga små fötter som springer in och ut, matbitar som flyger från skärbrädor och lite spill här och där får köksgolvet stå ut med en hel del. Att ha en liten handdammsugare eller sopkvast i närheten när du lagar mat kan hjälpa dig att snabbt få undan eventuella matrester och spill. Om du ska storstäda är det bäst att dammsuga innan du moppar golvet, för att bli av med damm och smulor.

När det är gjort är det dags att ta fram golvmoppen. De flesta rengöringsmedel kommer i flera olika dofter, så de tar inte bara bort smuts och fläckar - de lämnar även en härlig doft efter sig.


Sätt stopp för smutsiga hällar
En sak som ofta kan få oss att tänka till en gång extra innan vi sätter igång med ett storkok är den oreda som det kan lämna efter sig på spis och häll. Kolla butikshyllorna efter produkter som är speciellt framtagna för att få bort oljiga fläckar och brända matrester. Det innebär mindre skrubbande och ger snabbt och fläckfritt resultat på hällar, ugnsytor och mikrovågsugnar.


Torka av ytorna
Små och stora olyckor inträffar ibland. Sådant är livet i köket helt enkelt. Men för att hålla fläckar och vattenskador på dina köksytor till ett minimum, kolla efter förpreparerade rengöringsdukar i din butik. Sådana små våtservetter är tuffa mot både smuts och fläckar, och dessutom ett snabbt och enkelt sätt att hålla ditt kök fläckfritt.

Kalk verkar alltid komma åt kökets diskbänkar och kranar hur mycket du än torkar av dem. Men oroa dig inte, det finns rengöringsmedel som tar bort kalk på samma gång som de löser fett och smuts.


Fler städtips:
Tvätta fönster-skolan
5 tips på snabbare städning


Tricket är att hitta rätt rengöring, som funkar för just dig och ditt kök
Besök en välsorterad stormarknad, botanisera bland hyllor och märken - det finns mängder av bra köksrengöringsprodukter där ute. Har du redan hittat din favorit? Tipsa oss gärna om vad som funkar bäst i ditt kök! Det är nog många som fortfarande inte har hittat rätt, så alla råd är välkomna!

 

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande