Billga sätt att förvandla ditt hem

Billga sätt att förvandla ditt hem

0
Bli kär i ditt hem på nytt, utan att lägga ut en massa pengar.

Håll det städat!
Det kanske inte är så lätt att ALLTID ha hemmet visningsklart om man har en familj eller vänner som stökar till hela tiden, men om man tar en helg till att rensa och sortera i skåp och hyllor blir städningen mycket enklare sen.

Använd naturligt ljus
Möblera om så att bord och stolar står så att man kan sitta närmre fönster eller åtminstone får in ljus när man äter i köket eller hänger i vardagsrummet. Häng upp speglar så att de kan reflektera ljus - detta gör mörka rum ljusare och tar in solljuset.

Skapa konst
Gräv fram familjefoton, barnteckningar, eller rita något själv, och återuppliva väggarna genom att byta ut gamla, välbekanta bilder med 'ny' konst, så känns det genast roligare och fräschare.

Gör så det doftar gott
Kaffe, bakverk, parfym, tvättmedel - alla dessa ger ifrån sig dofter som både du och besökare kommer känna sig upplivade av. Gå igenom skåpen hemma, kanske står det någon gammal möbelpolish eller doftolja där. Städa hemmet lite snabbt så kommer det också lukta fräscht och gott.

Återuppliva det du redan har
Se till att du går igenom fåtöljer och soffor ordentligt när du dammsuger, och puffa upp kuddarna för att slå ut allt damm. Bädda med fina lakan och plädar för att få extrasängar och sittutrymmen att se mer hemtrevliga ut, och var inte rädd för att blanda olika mönster för att få en mysig effekt.

Bonustips
Fundera på vilket rum du gillar minst i ditt hem, och spendera sedan en hel helg med att försöka göra det bättre - städa, måla kanske väggarna om du hittar en gammal färgburk någonstans, eller ändra helt vad rummet används till (ställ in ett skrivbord, eller flytta upp stöket till vinden så kan rummet användas som gästrum).

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande