Vanliga myter om batterier

Vanliga myter om batterier

Här avslöjas tre vanliga myter om batterier om hur man kan förlänga deras livslängd och deras kraft.


Batterier finns i alla hushåll och kan ligga oanvända i stökiga lådor eller till och med i familjen fruktskål!  Vi har alla våra knep för att se till att vi får ut det mesta av våra batterier, men fungerar de verkligen? 

MYT: Man kan ladda engångsbatterier genom att värma dem i ugnen, på spisen eller genom att blötlägga dem i citronsaft

Det går inte att ladda engångsbatterier, speciellt inte i ugnen! Batterier tål inte extrem värme och om man värmer dem kommer det att orsaka överhettning, gasläckage, läckage av elektrolyt eller avbrott, vilket kan leda till personskador. Detsamma gäller för blötläggning. Batterierna bör alltid hållas borta från fukt för bästa prestanda.  Tvärt emot den allmänna uppfattningen kan det vara lika illa med kyla, så lägg inga batterier i frysen!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

MYT: Du behöver inte byta ut alla batterier i en enhet när den slutar fungera, bara några

När du behöver byta batterier, ska du faktiskt byta ut alla på samma gång mot batterier av samma sort. Att blanda nya och gamla batterier eller batterier med olika kemikalier kan försämra enhetens prestanda, vilket kan orsaka läckage och avbrott. Ultra Power-batterier med remsa visar hur mycket kraft som finns kvar i dina gamla batterier, så att du kan använda den återstående kraften för enheter som kräver låg effekt, som t.ex. fjärrkontroller och klockor för att utnyttja all kraft! 

MYT: Batterier som förvaras håller hur länge som helst

Hur många gånger har du plockat fram batterier som du haft i en låda ett tag och när du börjat använda dem tar de slut nästan direkt? Det beror på att batterierna laddas ur även när de förvaras, om än i långsammare takt än när de används. 

Ett genomsnittligt hushållsbatteri har en livslängd på sju år eller mindre vid förvaring. Men Duracells senaste "Duralock"-batterier med kraftbesparande teknik behåller sin laddning vid förvaring 40 % längre tid! Premium Duracell alkaliska batterier behåller laddningen i upp till 10 år vid förvaring och Duracells uppladdningsbara 2 400 mAh- och 800 mAh-batterier är garanterade att fungera i upp till fem år. Dessutom behåller Duracells uppladdningsbara 2 400 mAh- och 800 mAh-batterier sin laddning i upp till 12 månader vid förvaring, så nästa gång du letar fram några gamla batterier kommer de att vara redo att användas när du behöver dem.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan