Superstädning-på-bara-två-timmar

Superstädning på bara två timmar

Testa den här supereffektiva och superenkla städmetoden som ger ditt hem känslan av en rejäl storstädning


Hur många av oss har egentligen tid för den där storstädningen? Det känns som att du redan har fullt upp, utan att du dessutom ska behöva skrubba ditt hem från golv till tak.

Därför har vi uppfunnit vårfuskstädningen som med enkla knep gör att ditt hem ser supervälstädat. Och det bästa av allt är att det bara tar två timmar, och i den tiden ingår en kaffepaus!

Starta tiduret ...

5 minuter: lägg i en tvätt

Rivstarta städningen med att sätta igång en tvättmaskin. Samla ihop alla handdukar och lakan och släng in dem i maskinen.

TIP Använd ditt favoritsköljmedel för ett extra fräscht resultat. Dessutom blir det lite roligare att torka tvätten efteråt.

10 minuter: häng upp allt

Överbelastade hallkrokar med vantar och fliströjor som hela tiden trillar när är ofta det första du ser när du öppnar ytterdörren. Lägg 10 minuter på att gå genom allt du har hängt upp och lägg undan alla vinterkläder och ta fram vårjackorna istället. Och det samma gäller skostället. Förhoppningsvis är det dags att ställa undan regnstövlarna.

TIPS Om du hänger upp kläderna i de påsydda krokarna istället för i luvan eller halsen får du plats med fler kläder på varje krok, och dessutom håller plaggen längre.

10 minuter: plocka upp från golvet

En hall är en riktig magnet för oöppnad post, vardagsrummet drar till sig kvarglömda leksaker och köksbordet är ofta överöst av läxor, inköpslistor och allt vad det kan vara. Ställ ut en liten låda eller korg i varje rum så att du har en förvaringsplats för alla kvarglömda saker när dagen är slut. Och någon sedan letar efter något, vet de var de ska titta!

TIP Se till att du har ett rymligt skoställ vid ytterdörren så att gäster har någonstans att ställa sina skor, och du inte behöver städa upp efter leriga skoavtryck.

5 minuter: ta en kaffepaus!

Koppla av med en kopp kaffe. Det har du förtjänat, och dessutom får du förnyad energi till att fortsätta röja.

TIP Under kaffepausen kan du gå över köksbänken. Har du ställt fram burkar och lådor som har det bättre i köksskåpet? Rena ytor är mycket trevligare att titta på, och är dessutom mycket enklare att städa.

20 minuter: städa badrummet

Det är ingen idé att skjuta upp det längre – dags att gå loss på badrummet! Städa över ytor, duschutrymme och toalett (och glöm inte den andra toaletten!) med allrengöringsprodukter för att ta bort smuts och bakterier.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

TIP Använd en gammal tandborste för att skrubba bort smuts i hörnen och mellan kakelplattorna.

20 minuter: gör köket skinande rent

Ta ut alla plåtar från ugnen och mikrovågsugnen och låt dem ligga i varmt vatten med en droppe Yes.

Ställ undan kaffebryggare, brödrost och andra köksapparater. Spraya sedan alla ytor, köksskåp och spishäll med rengöringsmedel och torka med en ren, fuktig trasa. Torka rent köksapparaterna innan du ställer tillbaka dem.

TIP Organisera upp köket genom att dela in det i tre delar: förberedningsyta, tillagningsyta och diskyta där du förvarar Yes. Den här metoden kallas för kökstriangeln och förenklar matlagningen betydligt.

25 minuter: snabbstädning i sovrummen

När lakanen är rena och torra igen kan du börja med att bädda sängarna. Be någon därhemma hjälpa dig så att det går lite fortare och känns lite mindre jobbigt. Städa av alla ytor lite snabbt och tänd ett doftljus för att fräscha upp luften.

TIP Plocka upp kläder som ligger slängda på golvet och lägg dem på barnens sängar (och på din partners sänghalva) så att de själva kan lägga undan dem. Det är deras uppgift!

20 minuter: städa av golvet.

Ditt hem känns genast mycket fräschare efter en dammsugning. Skaka soffkuddarna rena från smulor och annat som samlas där. Det fluffar dessutom till soffan och gör att den ser ut som ny, trots att det bara tar några minuter.

TIP Överväg att köpa en golvkvast så att du snabbt kan ta bort den värsta smutsen på golven utan att du behöver ta fram dammsugaren varje dag.

5 minuter: en sista touch

Det där med att tvätta varje fönster i hela huset är faktiskt inte nödvändigt, så var inte för hård mot dig själv där. Det räcker att du snabbt rengör köks- och vardagsrumsfönstren och sedan gör samma sak med speglar och tavelramar. Då reflekterar de ljuset bättre och gör att ditt hem skiner lite extra.

TIP Om du har fönsterrengöringsdukar hemma går det hela på nolltid.

Och vårt sista tips: gör inte allt själv! Dela ut uppgifter till barnen och din partner.

Har du några bra knep som gör att städningen går fortare? Avslöja allt i kommentarsfältet här nedanför.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare