Städtips: vi svarar på dina frågor

Städtips: vi svarar på dina frågor

Stökiga familjemedlemmar? Konstiga lukter? Kolla in våra enkla lösningar på era problem.


Jag är så stolt över mina två mini-Zlatans, men mängden smuts de släpar med sig hem efter utomhusträningarna... Leriga skor, jordiga tröjor och stinkande strumpor! Hur håller jag röran under kontroll på daglig basis?
Det här ska vi nog kunna hjälpa dig att tackla! Försök att hålla röran till ett och samma ställe, så den inte sprids ut som ett Hans & Greta-spår mellan ytterdörr och ungarnas rum. En smart grej man kan göra är att ha en tvättkorg i anslutning till hallen, där de direkt kan tömma ur sportväskan. Det finns snygga modeller på de stora möbelvaruhusen, kolla in de större korgarna i flätade material – jättesnygga. Är kidsen tillräckligt gamla så är det ju förstås ännu bättre om de lägger in dem direkt i tvättmaskinen. Skorna kan man skapa ett särskilt utrymme för i hallen, en hylla eller lågt skåp enbart för dem. Skåp är så klart bäst om man inte vill att de ska ligga framme.


Min sambo är så himla rörig! Helt hopplös på att ställa undan disk och det ligger använda kläder strödda runt omkring hela sovrummet. Hur kan jag hålla hennes stöktornado under kontroll utan att behöva ringa brandkåren?
Oj oj oj. Vi släpper diskussionen angående hur ni båda ska dela på städbördorna, det är ett helt annat samtal, och fokuserar istället på hur man bäst reder upp i röran! Börja med de utspridda prylarna, placera papperskorg och tvättkorg i mitten av lägenheten och sätt sedan bara igång med att lägga allt där det bör vara. Är det för bökigt att dra ut korgar i rummen, sortera direkt på golvet. Förutom irritationen över att behöva städa upp andras röra, så är just allmän stökighet det som är enklast att åtgärda, tre-fyra minuters sorterande och plockande gör stor skillnad och räcker oftast.

Beställ hem ett gratis doseringsmått!

Beställ hem ett gratis doseringsmått!

Endast en beställning per år

Valt varuprov
Avmarkera varuprov
Varuprov redan beställt


Det är för kallt ute för att vädra med öppna fönster, och det luktar instängt och unket hemma hos mig efter en lång, kall vinter. Hur löser jag det? Jag vill ju inte att gästerna ska rygga tillbaka i dörren.
De flesta vill ju ha ett väldoftande hem, må det så vara av kanelbullar i ugnen, nytvättad tvätt eller nyskurade golv. Tyvärr blir inneluften om vintern stillastående och instängd, men det finns hjälp att tillgå som inte innefattar en storstädning eller ett bullbak. Investera i en luftfräschspray, det finns massor av olika typer av dofter på marknaden. Hitta en du gillar, spraya några gånger i de mest utsatta rummen när du känner att det behövs. Det finns även ett brett utbud av doftljus ute på stan, med allt från tyngre, mystiska Patchouli-dofter till varianter som faktiskt heter saker som "Fresh laundry" (nytvättad tvätt).


Fler städrelaterade tips hittar du här!
Guiden till hur du doserar rätt mängd tvättmedel
4 fläckborttagande knep
Lilla fönstertvättarskolan

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare