Slå in det med stil - vackra paket på nolltid

Slå in det med stil - vackra paket på nolltid

Det är inte bara gåvan som är viktig, hur paketet ser ut gör presenten ännu mer uppskattad. Lär dig slå in paketet med material du redan har hemma.


Dags att gå bort på kalas och glömt köpa hem omslagspapper till paketet? Lugn, det finns genvägar till det perfekta paketet. Ta en liten titt i kökslådan eller linneskåpet för att få idéer och inspiration. Bra vardag bjuder på 5 sista-minuten-tips från inslagningsexperten Annica Thorberg om hur du slår in paket med finess.


1. Påsar
Se till att alltid ha så kallade stekpåsar hemma så har du en bra bas (de brukar finnas där man köper fryspåsar och folie i dagligvaruhandeln). De kan nämligen bli till perfekta presentpåsar och är billigare än vanlig cellofan. Stekpåsarna kan exempelvis användas för att slå in en flaska vin, nybakta bullar, kakor, godis eller en chokladask. Knyt ett vackert sidenband, en garnbit eller ett trasigt pärlhalsband för att försluta påsen.


2. Handdukar
Köp några fina rutiga handdukar eller några söta kökshanddukar och spara tills det blir paketpanik. De kan draperas runt de flesta gåvor på samma sätt som stekpåsen och omslaget blir en present i sig. Knyt ihop hand- eller kökshandduken med ett vackert sammetsband eller en bit spets.


3. Presenttallrik
Ta en engångstallrik, lägg på ett par fina chokladkakor, några goda kakor och lite roliga bakningssaker (antingen kryddor, ett roligt decilitermått eller skojiga kakdekorationer). Stoppa allt i en stekpåse och knyt om ett kökssnöre så har du en perfekt gå-bort-present till den bakfrälste.


4 Midsommartips
Minns du den klassiska matkorgen mamma gav bort på 80-talet? Gör en travesti på den och ge bort en gå-bort-skål istället:

Köp en billig skål på exempelvis IKEA, fyll med sill, potatis, kryddor och några små snapsar, knyt om cellofan och ett blå/gult band.

Köp en jordgubbsskål/bricka, en jordgubbsnoppare, fina jordgubbar och jordgubbs cider och drapera en somrig duk runt skålen.


5. Klassiska paket
Satsa ett papper av lite bättre kvalitet. Utnyttja bredden på pappret om möjligt (så räcker pappret till fler paket).

För rätt mängd papper på kortsidorna, måtta upp pappret max 2/3 upp på sidorna, så slipper du klippa bort överflödigt papper.

Slå in paketet och vik in slutändan ca 1 cm och lägg vecket på baksidan så nära kanten som möjligt. Istället för att knyta snören runt paketet (perfekt om det är ett barn som ska få presenten), klipp långa remsor av överblivet presentpapper och krulla remsorna så som man krullar presentsnören. Fäst på paketets ovansida (antingen 1-3 stycken eller 10 stycken) som ett härligt hårsvall.

Du kan också ta en spillbit av överblivet papper och vika in långsidorna. Lägg det som en bård över paketet och fäst med dubbelhäftande tejp. Knyt ett bastband eller ett presentsnöre över bården och gör en enkel rosett.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Tips på barnpaket
Ta en papplåda eller en sparad popcorn-kartong från senaste biobesöket. Fyll med godis, chips och popcorn och en biocheck. Klä runt cellofan, vips har du ett perfekt bio-kit att ge bort till filmfantasten.


Bra redskap för paketinslagning

  • Dubbelhäftande tejp – syns inte under papperskanten.
  • Bandsplittare – för att dela snören.
  • En vass sax eller en papperskniv – för raka, fina kanter.
  • Mönstersax – klipp till egna etiketter.
  • Håltång – för att knyta fast egna etiketter.

Skribent: Jenny Jonasson


Annica Thorberg är Skandinaviens främsta ”Gift wrap artist”, expert på att slå in paket, och utbildar butikspersonal över hela Europa. Hon håller dessutom kurser i paketinslagning för allmänheten.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan