Säkerhetsrunda i ditt hem

Säkerhetsrunda i ditt hem

Har du lagt märke till hur snabbt allt går? Vi har inte tid med det som är viktigt, men vi tycker vanligtvis att det är okej. Men om det handlar om säkerhet måste vi nog tänka om. En enkel säkerhetsrunda genom bostaden kan räcka för att skapa en säkrare miljö för våra nära och kära. Det är trots allt de som verkligen är betydelsefulla.


Lägg några minuter på vår snabbgenomgång, så får du tid att göra det du gillar med familjen – på ett säkert sätt.

 • Förvara rengöringsprodukter och andra kemikalier så att barn inte kan nå dem, antingen utom räckhåll eller i låsta skåp eller lådor.
 • Läs etiketterna noggrant innan du använder rengöringskemikalier så att du vet vad du ska göra om du exponeras.
 • Leta upp gamla apparater, fransade sladdar eller överbelastade eluttag som kan utgöra brandrisker.
 • Kontrollera om det finns möbler med vassa kanter som någon kan skada sig på.
 • Ha minst en brandsläckare till hands. Kontrollera brandsläckaren ofta och vänd den försiktigt upp och ned ibland för att säkerställa att innehållet inte samlas på botten.
 • Batteridrivna brandvarnare är mycket lätta att installera och ett utmärkt sätt att få en tidig varning vid rökutveckling. Det är en god idé att installera brandvarnare i alla sovrum.
 • Installera dessutom batteridrivna koloxidvarnare på varje våning i bostaden.
Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem
 • Förvara en välutrustad förbandslåda på en central plats i hemmet. Lådan bör innehålla aktivt kol, kirurgtejp, antiseptisk salva, plåster, en filt, ett kylpaket, engångshandskar, gasbinda, handsprit, plastpåsar, sax och pincett, en liten ficklampa med extra batterier samt en mitella.
 • Om du har barn eller om barn ofta kommer på besök bör du installera petsäkra lock på eluttagen så att barnen inte kan sticka in föremål i dem och råka ut för elstötar.
 • Se till att ditt hem är utrustat med en jordfelsbrytare som skyddar eluttagen i köket, badrummet och andra utrymmen med vattenkranar. Jordfelsbrytaren är avsedd att förhindra elstötar och vissa elektriska bränder.
 • Håll alla elektriska apparater på säkert avstånd från handfatet, badkaret och duschen i badrummet såväl som diskbänken i köket.

Undersök eventuella vattenfläckar eller sprickor i innertaken. De kan vara tecken på ett allvarligt läckage – antingen genom taket eller i vattenrören.

Om det inte åtgärdas kan innertaket försvagas och falla ned. Om problemet är allvarligt är det bäst att kontakta en byggfirma.

Du kan göra hemsäkerheten till en del av din tvättrutin. Det kommer säkert att kännas skönare om du vet att ditt hem är säkert – för både dig själv och dina gäster. Sedan kan ni njuta av ditt säkra hem tillsammans.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan