Hej då julen, vi ses om elva månader!

Hej då julen, vi ses om elva månader!

Har det hänt att dina julstjärnor hängt kvar i fönstren långt in på vårkanten? Vi hjälper dig att få styr på demonteringen av julen.


Tillhör du kategorin människor som tänker "jag vet inte riktigt var jag ska börja nu när det är dags att ta ner julprylarna, adventsstake i påsk är ju inte helt idealiskt, men oj nu börjar ju den där filmen på teve och nu sover ju faktiskt ungarna och jag kan sitta ner här och vila lite..."och så går veckorna? Och vips så ÄR det påsk!

Om du har det här problemet, att få undan alla dukar, gardiner, prydnader och så är det julklappskartonger som ska återvinnas och klappar som ska bytas och kvitton som ska sparas och... Läs våra tips! Och så gör du det bara.


Hej då lilla gran, vi ses nästa år
Efter att du har tagit ner alla prydnader från granen, så tar du en snabb koll allt. Vad är trasogt? Släng eller laga. Torka av de du ska ha kvar tills nästa år, vira ihop glitter. Förvara julsakerna i en stor låda, de ömtåligaste bör du vira in i lite papper. Kolla julgransbelysningen en sista gång, fungerar den? Toppen! Om inte, skriv upp nya små glödlampor på inköpslistan.

Och så är det ju själva granen. Gör dig själv en tjänst, ställ den inte på balkongen. Den kommer stå kvar där till julen därpå! Kolla upp var din närmsta återvinning är och forsla den dit så fort du bara kan. Om du har en kompis med öppen spis hemma, erbjud dem att komma och hämta den – gratis ved för dem, hej då gran för dig!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Gör en julklappsinventering
Här är en bra grej att göra efter en julklappsutdelning: skriv upp vad du gett bort och fått, och även vem och vilka du gav dina klappar till och vem du fick dina av. Och det händer ju då och då att du har fått något som inte alls fallit dig i smaken, kanske en bok av en författare du avskyr. Då kan du ju om du vill ge bort den till någon annan, bara du kollar av listan du gjorde i julas så att du inte ger den rackarns boken till personen du fick den av! Ett annat tips är att spara extra vackra inslagspapper eller dekorationer och återanvända under kommande året – bra för miljön och en liten peng sparad i hushållskassan.

Håll också koll på kvitton, om något skulle gå sönder eller behöva bytas ut.


Och så till sist, kavla upp ärmarna
När allt juligt har rensats ut, puh, så är det dags för en storstädning. Jo, det är det för det är granbarr och glitter överallt. Dammsug i alla hörn och längs lister, mellan och under soffkuddar. Torka av golven, risken är stor att det är kåda från granen lite här och där. Eftersom köket förmodligen gått varmt under julen så kan det vara en bra idé att göra rent fläktfiltret, så du kan få bort den sista julskinkedoften. Tvätta alla sängkläder och kökstextilier, in med fräsch nytvättad doft i hemmets alla rum. Investera i ett doftljus med vårig, fräsch doft.

Så där, ja! Nu är julen över för den här gången.


Fler lästips:
Grönt är skönt om vintern
Sagostunden är superviktig

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan