Gör fint i linneskåpet!

Gör fint i linneskåpet!

Ligger lakan och handdukar huller om buller i ditt linneskåp? Bra vardag bjuder på enkla tips för att organisera dina sängkläder och få lakanen och handdukarna att dofta gott!


Öppnar du linneskåpet och inser att alla dina lakan ligger inklämda i en enda hög? Har kavajservetterna förlorat sina veck och nu ligger i skrynkliga högar? Eller har du tillräckligt med handdukar för att leverera till ett helt omklädningsrum med fotbollsspelare? Om några av dessa scenarier gäller för ditt linneskåp kan vi, med tre enkla steg, hjälpa dig att få det fräscht och organiserat.


Steg 1: Bedöm och ta bort

Först, töm allt, ja allt ur garderoben. Du kommer annars aldrig veta vad som döljer sig längst in. Sprid ut innehållet på sängen eller på ett bord i närheten och bestäm vad som ska behållas och vad som ska slängas. Kasta allt som blivit missfärgat, är trasigt, eller saker du aldrig använder. (Tycker du kanske att din tonåring vuxit ut Nalle puh-lakanen vid det här laget?) Försök att minska den enorma högen med handdukar till två per person och ge bort alla dubbletter av sängkläder.

Det finns säkert några saker du inte vill kasta bort, men kanske inte vill spara i linneskåpet heller. För att spara utrymme, börja stuva handdukar under diskhon i badrummet eller placera dukar i matsalen. Förvara extralakan i byrålådan i gästrummet, sovrummets garderob eller i förvaringslådor under sängen.


Steg 2: Ordna

Matcha påslakan, sänglakan och örngott och rulla ihop dem tillsammans till ett set. Det gör det enkelt att hitta en uppsättning sängkläder utan att behöva rota igenom hela garderoben. Om du har handdukar i din garderob, försök att rulla dem istället för att vika dem. Denna metod sparar lite mer utrymme, samtidigt som det ser snyggt och organiserat ut i garderoben.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Innan du börjar lägga tillbaka alla sängkläder i garderoben, försöka att använda lite organiseringsverktyg. Plast- eller trådhyllor håller saker från golvet i garderoben, och monterade handdukshängare på insidan av dörren är smart för att undvika skrynkliga handdukar. Investera i väggkrokar för att skapa utrymme och använd behållare för diverse objekt.


Steg 3: Fräscha upp!

Håll din garderob och linnegarderob fräsch genom en god doft. Blötlägg bomullstussar i din favoritparfym eller väldoftande olja, när de torkat lägger du dem i garderobens hörn. Om du märker att dina sängkläder blivit lite unkna av att ligga i garderoben, spraya dem med en fräsch doftspray, till exempel en doft av "vår" eller "hav" som går att köpa på välsorterade inredningsbutiker.


Skribent: Alexia Kafkaletos

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan