Bli mer miljövänlig hemma

Bli mer miljövänlig hemma

Busenkla gröna knep att ta till för ett mer miljövänligt hushåll.


När det kommer till enkla sätt att vara snäll mot miljön i hemmet, så är de flesta av oss medvetna om det här med att använda energisnåla glödlampor och att inte koka mer vatten än man behöver. Men vad finns det för fler smarta sätt att vara en mer miljövänlig person på? Här har vi samlat några tips som våra läsare har delat med sig av till oss.

- Använd en fuktad tygtrasa (typ flanell, något med mer struktur än t ex en kökshandduk) till att få bort enklare matfläckar på barnens kläder, så att de kan de ha plaggen längre. Så att du inte tvättar en massa tvätt i onödan!

- Om du har teven på standby så drar den runt 10% av den energi den drar när den är på. Och det är ju bra, men det är ännu bättre om du stänger av den helt när du inte aktivt använder den.

- Peppa barnen att bli familjens Gröna Väktare! Gör det till en lek att de är superhjältarna som ser till att soporna sorteras rätt och att alla lampor är släckta när ni lämnar huset – och de har också full rätt att säga till på skarpen när en vuxen missköter sig! Är du osäker på det här med sopsortering? Här kan du läsa våra återvinnings-tips.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

- Om du sänker termostaten en grad så spar det både på energin och minskar din elräkning. Du kan spara ännu mer genom att dra ner den ytterligare, särskilt dagar då ni knappt är hemma.

- Om vintern kan du isolera fönstren i de rum du inte använder med bubbelplast. Bara spraya fönstret med vatten först, då sitter bubbelplasten fast ordentligt under hela årstiden.

- Låt torktumlaren gå i idé under sommaren om du har möjlighet! På det viset spar du både på elräkningen och miljön. Använd trädgården eller balkongen, och har du inte tillgång till ytor utomhus så funkar faktiskt en vanlig torkställning jättebra. Stort plus för den ljuvliga nytvättade doften som sprider sig i bostaden!
Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!