Bli-av-med-unken-doft-i-tre-steg

Bli av med unken doft i tre steg

Ta reda på vad som framkallar de där unkna dofterna, och hur du får bort dem en gång för alla


Trots att du precis har städat huset från golv till tak kan en del dofter hänga sig kvar. Du kan dölja dem tillfälligt, men om du inte går till botten med problemet och hittar källan, blir du aldrig av med dem helt. Lyckligtvis finns det hjälp att få.

1. Hitta roten till problemet

Först och främst behöver du ta reda på vad som orsakar doften. Kanske beror den bara på gamla möbler, men skulle även kunna ha andra orsaker som exempelvis mögel.

Fuktig luft är en av huvudorsakerna till mögeluppkomst, och därför är det viktigt att du håller den så torr som möjligt. Torka genast upp om du spiller, och vädra ditt hem regelbundet och låt fläkten gå i badrummet när du duschar eller tar ett varmt bad. Och sätt alltid igång köksfläkten när du lagar mat. Samt torka inte kläderna på elementen.

Problem som kan orsaka en risk så som trasiga rör och sprickor i taket kräver alltid att du tillkallar professionell hjälp. Om du dammsuger regelbundet och håller huset så dammfritt som möjligt, minskar du också risken för mögeluppkomst.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

2. Ta kål på mögelsvampen

Om mattor eller andra textilier har angripits av mögel ska du alltid börja med att utvärdera problemet. Om det går att göra något åt kan du dammsuga ytan (se till att dammsugaren har ett HEPA-filter) innan du tillsätter utspädd ättika på den.

Om skadan är omfattande kvarstår inte så mycket mer än att slänga föremålet ifråga och ersätta det med ett nytt. Du måste också vara beredd på att ta farväl av flätade korgar och papper som har gett vika för mögelsvampen.

3. Bort med alla unkna dofter

Trots att du blir av med mögelsvampen kan doften hänga sig kvar, och förhindra att hemmet doftar så där fräscht som du skulle vilja.

Tänd ett doftljus för att bli av med det värsta och sätt sedan in en luftfräschare så att luften håller sig fräsch.

Har du bra tips till hur man blir av med unken doft? Berätta i kommentarsfältet nedanför ...

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Jag har anlitat ett företag som heter Ozoncenter i Örnsköldsvik. Det är helt magiskt vad deras ozongeneratorer gör. Huset fick en helt neutral och fräsch doft. När dom ändå var här så behandlade dom bilen, som jag tjuvröker i. www.ozoncenter.se

  • Rapportera det här

Det bästa sättet är att använda en Sterilizer 3000 ifrån OAS Sweden AB Den omvandlar syre till ozon som tar väldigt effektivt bort alla dåliga lukter.

  • Rapportera det här
Bra vardag hårspecial!