Bli av med obehagliga lukter i bilen

Bli av med obehagliga lukter i bilen

Slipp obehagliga lukter och njut av bilresan.


Det spelar ingen roll hur bra och bekväm bilen än är, när minsta obehagliga lukt kan göra vilken bilresa som helst till en pina för dig och dina medresenärer. Få en fräschare bil med några enkla knep och slipp alla obehagliga lukter.

1. Städa ur bilen
Ta för vana att alltid ta med dig skräpet från bilen, även sådant som inte luktar.
Titta särskilt under och mellan sätena. Kom också ihåg att titta i handskfacket och under mattorna.

2. Torka av ytorna
Torka av alla plast-, trä- och metallytor med lite varmvatten och såpa. Tvätta fönstren med fönsterputs och torka av dem med tidningspapper för att få bort alla fingeravtryck. Om det är varmt ute är det viktigt att öppna dörrarna och vädra ur bilen.

3. Borsta av mattorna innan du dammsuger
Ta ut mattorna ur bilen och borsta av smuts och grus som dragits in med skorna. Ibland kan det vara lite knepigt att få ut mattorna, men det är det värt.

4. Dammsug bilen
Dammsug bilen efter att du tagit ut mattorna. Försök komma åt under och mellan alla säten. Kom också ihåg att dammsuga bagageutrymmet, det glöms ofta bort!
 
5. Leta efter dåliga lukter
Även om du rengjort bilen grundligt kan det fortfarande lukta dåligt. De vanligaste orsakerna är:

Bakterier: Orsakas vanligtvis av matrester som lämnats kvar i bilen utan att du märkt det. Försök hitta källan till lukten och använd om nödvändigt någon typ av luftfräschare.
Cigarettrök: Om du röker i bilen är det inte konstigt att det luktar rök. Även om du har vant dig vid lukten kan dina passagerare ogilla lukten. Ställ in två små skålar vinäger, en vid askfatet och en i baksätet, så absorberar vinägern röklukten.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan