Så här återanvänder du plastflaskor

Återvinn och spara: så här återanvänder du plastflaskor

Fem tips på hur du kan ge nytt liv till dina gamla plastflaskor!


Vi vill alla dra vårt strå till stacken när det kommer till att hjälpa vår planets så utsatta miljö. Här är fem tips på hur vi istället för att återvinna våra använda plastflaskor på miljöstationen (vilket så klart också är jättebra att göra!), kan skapa helt nya, fiffiga grejer till hemmet!

1. Kylklampar
Kylklampar är bra att ha hemma i frysen, de är bra för att lindra blivande bulor och små brännsår, och så klart även för att stoppa ner i picknickväskan så att dryck och mat håller sig kall. Men varför köpa isklampar när du kan göra en egen av din gamla plastflaska?

Ta flaskan, fyll till hälften med vatten, skruva på korken och lägg den horisontellt i frysen.

2. Blomvattnare
Ett bevattningssystem som förser dina plantor med ett stadigt flöde av vatten låter rätt avancerat, eller hur? Men det är det inte! Du kan göra ett eget på bara en minut eller två.

Börja med att borra några hål i flaskans kork. Skär sedan av flaskans botten. Gör ett hål i jorden bredvid plantan, placera flaskan i hålet med korken nedåt. Flaskan ska ner djupt, bara några centimeter ska vara "ovan jord". Fyll flaskan med vatten, titta till den då och då och fyll på när vattnet börjar ta slut – nu behöver dina växter aldrig gå törstiga!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

3. Trattar
Dela flaskan cirka fem centimeter nedanför punkten där den börjar smalna av upp mot korken. Fila kanterna med sandpapper eller nagelfil. Nu har du en användbar tratt!

4. Skålar, ställ och askar
Nederdelen av plastflaskor kan enkelt göras om till användbar förvaring. Allt du behöver göra är att skära av överdelen och fila bort ned riviga kanten (använd en nagelfil eller sandpapper). Du kan också täcka kanten med dekorativ tejp, både fint och snällt mot fingrarna! Perfekt i det pysslande barnets rum. Man kan också limma fast flera bottnar på rad, jättebra för t ex makeup- och smyckesförvaring i badrummet.

5. Dörrstopp
Om du vill göra ett dörrstopp så behöver du en flaska med korken kvar. Fyll flaskan med sand eller smågrus, om du vill kan du dekorera den med tyg, band eller pärlor (be barnen om hjälp!).

Läs mer:
Bli mer miljövänlig hemma
Kökskaos, vik hädan!


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan