Tips på hur du kan återvinna plast

Tips på hur du kan återanvända plast

Du vill återvinna men vet inte var du ska börja. Börja med att köpa produkter som är förpackade i återanvändbara förpackningar. Läs på förpackningen innan du köper den för att veta vilka produkter du ska välja. 6 tips på hur du kan återvinna plastflaskor.


Om du bara sköljer ur plastflaskorna ordentligt kan de återvinnas på många sätt. Tänk om de blev…

Isblock

Fyll en flaska med vatten till hälften, skruva på locket och placera den horisontellt i din frys. Du har nu ett praktiskt isblock nästa gång någon har bränt sig eller gjort sig illa eller varför inte till picknickkorgen?


Tratt

Skär av plastflaskan några centimeter nedanför halsen. Jämna av kanterna med nagelfil eller sandpapper. En perfekt tratt för vätskor som ska hällas från behållare till behållare eller för hantering av paljetter och glitter.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Vattenflaska för vattning av blommor och växter.

Skär av flaskan intill botten. Jämna av kanterna. Gräv ett hål i jorden där du lätt kan föra in flasköppningen. Gräv tillräckligt djupt och tryck till jorden runt flaskan så att den står stadigt och lodrätt. Fyll på med vatten i flaskan och låt den stå. Automatisk och behovsstyrd vattning. Anpassa flaskstorleken efter krukan, t.ex. halvlitersflaskor för de mindre krukorna och tvålitersflaskor för de större. Välj gärna gröna flaskor som kamoufleras av växternas blad.


Organisationshållare

Använd flaskbottnar för att organisera dig. Lägg i kökslådor för att samla mindre objekt. Klistra ihop och måla eller bind med ett fint band som pennhållare på skrivbordet. Skruva fast på vägg eller väggskiva för att hålla ordning på skruvar, muttrar eller hårnålar. Skär flaskor av olika storlekar för olika behov.


Dörrstopp

Ta en hel flaska och skruva på locket. Fyll med sand eller grus tills den är tillräckligt tung för att kunna användas som dörrstopp. Dekorera med tyg, band eller plastpärlor.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan