4 fläckborttagande knep

4 fläckborttagande knep

Åh nej, en rödvinsfläck! Misströsta inte, här är fyra enkla tips på hur du avlägsnar de vanligaste fläckarna.


”Jag spillde rödvin på den benvita vardagsrumsmattan”
Det är ungefär nu som du ifrågasätter hur sjutton ni tänkte när ni köpte en vit matta, eller hur? Men nu är det för sent att gråta över spilld mjölk, och dessutom går det här problemet att lösa.

 – Först och främst, häll inte vitt vin på rödvinsfläcken – att det skulle fungera är en svåravlivad myt! Ta i stället en ren trasa och försök suga upp så mycket av vätskan som möjligt utan att pressa utåt och på så vis göra fläcken ännu större.
– När du sugit upp överflödig vätska så täcker du fläcken med vanligt bordssalt. Saltet suger åt sig det röda vinet. Låt gärna saltet ligga där över natten, dammsug sedan upp det.


”Min vita tröja fick fula fläckar av blombuketten”
Det är så himla roligt att överraskas med ett fång liljor, men mindre kul är det när pistillerna pudrar hela bröstet så det ser ut som man varit på paintball.

 – Skrubba inte på fläcken, det hjälper den bara att gro in sig djupare i tyget.
– Ta istället en bit tejp och dutta den klistriga sidan mot fläcken, det är bästa sättet att avlägsna överflödigt pollen!
– Häll rikligt med makeup remover på en vit trasa, badda försiktigt på fläcken, tvätta sedan blusen och tygtrasan med makeup remover som vanligt i tvättmaskinen.

 Läs mer: Tvättråd för sommarens vanligaste fläckar

Beställ hem ett gratis doseringsmått!

Beställ hem ett gratis doseringsmått!

Endast en beställning per år

Valt varuprov
Avmarkera varuprov
Varuprov redan beställt


”Jag fick stearin på min finaste duk”
Åh, en romantisk middag för två. Så mysigt! Och det var fantastiskt i skenet av levande ljus, men dagen därpå i klart dagsljus så ser du även de ganska stora stearinpölarna som trängt ner i duken.

– När det gäller stearinfläckar, låt alltid stearinet svalna helt innan du gör något. När det är så stelt det bara kan bli, så pillar du försiktigt bort så mycket du kan för hand.
– Vik några dubbla lager av hushållspapper, lägg duken med fläcken i centrum ovanpå hushållspappret, lägg några papperslager till ovanpå fläcken. Stryk med ett strykjärn (låg värme) över fläcken.
– Hushållspappret absorberar stearinet, var bara försiktig så du inte stryker direkt på själva fläcken!


”Åh nej, jag fick nagellack på byxorna!”
Ett problem med att fixa naglarna är att du behöver båda händerna under tiden du pysslar, det är lätt hänt att man råkar stöta till den lilla flaskan…

– Ta rikligt med nagellacksborttagning på en ren trasa, gnugga försiktigt och försök att inte göra fläcken större under tiden.
– Repetera tills fläcken är helt borta.
– Om fläcken är väldigt liten, mer som ett stänk, gör samma sak fast använd en tops istället!

Läs mer: Tvätta rätt för miljön
Läs mer: Få ordning på linneskåpet

  Logga in för att kommentera

Vinnare
Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

Pampers Baby-Dry Pants supernöjd

"

Kul att se en sammanfattninga av alla ord som lämnats :-) Mjuk, bra passform och bekväm är mina favoriter! Har köpt dessa blöjor flera gånger under testets gång, är supernöjd med dom!!

"

av panelmedlem

Pampers Baby-Dry Pants är så himla bra

Pampers Baby-Dry Pants är så himla bra

"

Vi är väldigt nöjda med blöjan! Passformen är perfekt och den håller alltid torrt. Många kompisar som jag pratat med och som fått provpaket (även andra som använder blöjan) berömmer resåren, att den är så himla bra!

"

av panelmedlem

Nyttig plockmat
Nyttig plockmat
5

Nyttig plockmat

You have already participated to this slideshow
Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

Pampers Baby-Dry Pants är en grym blöja!

"

Helt underbar och grym blöja! Passar alla tillfällen. Även att den blir full så blir de inte som ett kompakt paket under byxorna! Vi är jätte! Nöjda och har bytt till Pampers baby-dry

"

av panelmedlem
Nushkii