5 myter om maskindisk

Till dig från Yes
DesktopImage
0
Behöver man verkligen skölja av all smutsig disk innan man ställer in den i diskmaskinen? Stör du dig på att lasagneformen aldrig blir riktigt ren? Vi kanske inte har exakt alla svar, men vi har krossat några av de allra vanligaste diskmyterna – häng med!

Myt 1: Du måste skölja disken innan du ställer den i diskmaskinen.
Falskt! Det behöver du inte alls. Allt du behöver göra är att skrapa bort matresterna, för maten kan inte lösas upp och täpper annars igen din diskmaskins filter. Om du dessutom använder ett riktigt effektivt diskmedel som Yes Platinum, som söker upp dold smuts och fett, så får du oslagbart ren disk redan på första försöket, vilket också gör att du minskar mängden vatten du brukar för att diska.

Myt 2: Diskmaskinen rengör sig själv.
Falskt! Det är bara att inse, inget i köket städar sig självt - inte ens diskmaskinen. Ej så kraftfulla diskmedel gör varken tallrikar eller diskmaskinen tillräckligt rena, och du kan komma att behöva köpa ytterligare medel för att hjälpa rengöringen på traven. Om du vill ha en riktigt ren maskin, från topphyllan ända ner till filtret i botten, så är det jätteviktigt att du använder ett allt-i-ett diskmedel som Yes Platinum. Yes Platinum har kraften att söka rätt på den dolda smutsen och fetterna på disken OCH i maskinen, och ger dig ren disk och maskin på första försöket.

Myt 3: Grytor och kastruller blir inte rena i en diskmaskin.
Falskt! De blir rena och du använder ett riktigt bra tvättmedel och om du ställer in dem på rätt sätt i diskmaskinen. Se bara till att du ställer dem med botten uppåt, så att vattnet och diskmedlet kan nå varje vinkel och vrå. Om du staplar disken rätt och använder Yes Platinum, så får du oslagbart resultat redan första gången även på de mest nedsmutsade grytorna.

Myt 4: Om disken inte blir ren så är det mitt fel, inte diskmedlets.
Falskt! Det är väldigt ovanligt att ett dåligt resultat med disken beror på dig. För även om det finns rätt och fel sätt att fylla diskmaskinen på, och vi är rätt säkra på att du gör det rätt, och då kvarstår diskmedlet som boven i dramat.

Här är några tips på hur du får strålande resultat på första försöket.

  • Skålar, grytor etc placeras med botten upp så att vattenstrålarna enkelt når.
  • Diskmaskiner värms nerifrån, så om du ska diska plast (melamin) bör du placera den typen av disk på översta hyllan.
  • Bestick placeras med handtaget nedåt och mixa gärna skedar med gafflar och så vidare, annars är det lätt hänt att de lägger sig i varandra och då kommer inte vattnet åt att rengöra
  • Fulla maskiner är bäst, men överfyll dem inte. Då blir det för trångt, och då kommer inte diskmedlet och vattnet åt lika bra som det hade gjort annars.
  • Använd diskmaskinstabletter med flera fördelar, som Yes Platinum, som adderar en skinande glans på din rena disk och dessutom håller din diskmaskin lika strålande ren.

Myt 5: Ett dåligt diskresultat betyder att diskmaskinen är trasig.
Falskt! Eller ja, det kan så klart vara möjligt, men det är inte nödvändigtvis sant varje gång det händer. Det finns några andra orsaker till att detta händer ibland:

  • Det finns matrester kvar på disken när du ställer den i diskmaskinen.
  • Ditt filter är smutsigt och du använder inte ett diskmedel som automatiskt rengör under regelbunden användning av maskinen.
  • Ditt diskmedel är inte kraftfullt nog att ta hand om dold smuts och fett.


Använd Yes Platinum - det tar bort även de mest ingrodda smuts- och fettfläckarna!

Läs mer:
Bli mer miljövänlig hemma
Diska smart!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande