Testa chiapudding du också!

DesktopImage
0
Chiafrön, och kanske främst chiapudding, har tagit världen med storm. Här är receptet!

Det lilla, lilla chiafröet har varit den stora snackisen när det kommer till hälsa, träning och välmående det senaste året. Det är perfekt att äta om du tränar då det binder vatten, är mättande utan att vara "tungt" och ger väldigt mycket energi. Det är också otroligt kalciumrikt (fem gånger mer än mjölk!) och innehåller sju gånger mer C-vitamin än apelsiner. Utöver det så är de små raringarna jättebra för matsmältningen och är sprängfyllda av protein, antioxidanter och vitaminer och innehåller mer omega-3 än någon annan naturlig källa.

Läs mer: Har du dålig koll på omega-3? Här kan du lära dig massor om olika typer av fettsyror som är bra för dig.

Som ni förstår, så är chiafrön helt enkelt supernyttigt. De är också helt smaklösa, vilket gör att man kan använda dem i nästan vad som helst. Du kan t ex helt utan problem blanda en tesked chiafrön i ett glas vatten om morgonen, och vips har du fått i dig en mängd sunda beståndsdelar som kroppen behöver för att må riktigt, riktigt bra.

Det absolut vanligaste sättet att äta chiafrön på är att man gör pudding eller gröt av dem, det är också populärt att blanda i olika typer av smoothies, sallader och bröd.

Läs mer: Här hittar du hälsosamma smoothie-recept som är perfekta i kombination med chiafrön.

Chiapudding, som vi koncentrerar oss på här, är ett utmärkt frukost- eller mellanmålsalternativ. Ett tips är att blanda sin chiapudding på kvällen innan går till sängs, ställa den i kylen och äta den till frukost - nyttigt, jättegott och enkelt!


Chiapudding med färska bär
Grundrecept:

3 msk chiafrön
2 dl havre-, mandel-, kokos- eller hasselnötsdryck

Förslag på smaksättare (OBS - använd inte alla samtidigt!):
1-2 tsk riven kokos
En halv tsk vaniljpulver
3 droppar Stevia vanilj
1 tsk honung

Topping
Alla typer av bär och frukt, kombinera med t ex riven kokos, gojibär, olika typer av frön (vallmo, pumpa t ex), kanel, kakao, hackade nötter.

1. Blanda alla ingredienser i en skål på kvällen, låt stå minst två timmar, gärna över natten.
2. Toppa den med goda saker eller ät den som den är. Sunt och väldigt gott!0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om

Cookiemedgivande