Recept ur Sveriges Mästerkock: Svampfyllda kroppkakor med brynt hasselnötssmör

recept-ur-sveriges-masterkock-svampfyllda-kroppkakor-med-brynt-hasselnotssmor
0
En uppdaterad klassiker som fick toppbetyg av domarna i tv-programmet, testa att göra den du med!

Det här recepter ger 4 portioner.
Tid: 60 minuter


Ingredienser

Deg till kroppkakor
1 kg mjölig potatis
salt
2 ägg
2,5-3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk smör

Svampfyllning
1 portabello
6 champinjoner
6 kastanjchampinjoner
1 schalottenlök
1 äpple
1 klyfta vitlök
1 msk smör
1 tsk kryddpeppar
1 kvist timjan
salt
peppar

Brynt hasselnötssmör
100 g smör
1 dl hasselnötter, krossade

Sallad
3 nävar machésallad
svampfyllning
2 msk olivolja
salt
peppar


Så här gör du!

Skala och skölj potatisen. Koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
Pressa den genom purépress. Låt potatisen kallna.

Gör svampfyllningen. Finhacka all svamp, äpple, schalottenlök och vitlök. Stek allt i en stekpanna tillsammans med smör. Tillsätt kryddpeppar. Salta och peppra efter smak. Fräs till allt har mjuknat.

Blanda den mosade potatisen med lätt uppvispade ägg, mjöl och salt. Rör inte för mycket. Forma degen till en rulle och skär den i ca 8 bitar (för 4 port). Gör en fördjupning i varje bit och fyll rikligt med svampröran.

Koka upp vatten och salt. Lägg i några kroppkakor i taget och koka dem 10-12 min, eller ca 5 min efter det att de flutit upp. Ta upp dem med hålslev och lägg kroppkakorna i en varm stekpanna med smör. Stek en gyllenbrun yta.

Brynt hasselnötssmör
Bryn smöret tills det doftar nötigt och har en fin färg (nötig). Krossa hasselnötterna och tillsätt på slutet.

Machésallad
Lägg salladen i en skål tillsammans med svampfyllningen som blev över. Ha i olivolja, salta och peppra efter smak.


0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om