Recept ur Sveriges Mästerkock: Chokladkaka med kaffesirap

DesktopImage
0
Om du vill få det att vattnas i munnen på dina gäster, bjud på en chokladkaka med kaffesirap, röda vinbär och rom- och vaniljgrädde!

Det här receptet ger ca 10 portioner.
Tid: 60 minuter

Ingredienser

Kladdkaka
4 ägg
2 dl socker
200 g smör
200 g mörk choklad
1,5 dl kakao
1 krm salt
3 msk starkt kaffe

Grädde
2 dl vispgrädde
3 msk rom
1 vaniljstång

Kaffesirap
1,5 dl farinsocker
1 dl bryggkaffe
1 dl kaffebönor
1 dl vatten

Servering
2 dl röda vinbär


Så här gör du!

Kladdkaka
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa snabbt ihop ägg och socker. Smält smör, tillsätt choklad och blanda ihop tills chokladen smält. Tillsätt chokladsmöret i äggvispet och blanda till en smet. Blanda ned kaffe, salt och kakao i smeten, häll upp i smord springform och baka kakan i 15 minuter, kyl ned din kladdkaka innan du serverar den.

Grädde
Vispa grädden och smaksätt med rom och skrapet från en hel vaniljstång.

Kaffesirap
Koka upp vatten, kaffe, kaffebönor, socker och vaniljstång (den som blev över från grädden) tills den börjar bli sirap i konsistensen. Sila av noga.

Servering
Lägg upp kaka, kaffesirap, grädde och bär.


0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om