Italienskt recept på parmesankyckling

DesktopImage
0
Oavsett om du vill sätta lite piff på vardagsmiddagen eller om du har gäster på ingång, så kommer du göra succé med det här klassiska och färgstarka italienska receptet!

Svårighetsgrad: lätt
Förberedning: 20 minuter
Matlagningstid:35 minuter

Ingredienser (4 personer)
- 4 kycklingfiléer
- 1 skiva bröd, gärna lite torrt och några dagar gammalt
- 80 gram parmesan-ost
- färsk timjan, basilika och oregano
- 250 gram körsbärstomater, delade på mitten
- 1 burk krossade eller passerade tomater
- 125 gram mozzarella, skivad
- 1 ägg
- 100 gram mjöl
- Vegetabilisk olja
- Salt och peppar

Så här gör du:
1. Mixa brödet i en matberedare eller med en handmixer, målet är massa massa små brödsmulor.
2. Blanda med parmesanosten och lite timjan, krydda blandningen med salt och peppar.
3. Vispa ägget i en stor skål.
4. Rulla kycklingfiléerna i mjölet, sen i ägget och slutligen i brödsmulemixen.
5. Värm lite olja i en panna och stek kycklingen ytligt så att den får en gyllenbrun yta, den ska alltså inte bli "klar".
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Smörj en ugnsfast form med lite olja, häll ett lager passerade/krossade tomater och ungefär hälften av cocktailtomaterna i.
8. Lägg kycklingen ovanpå tomaterna, strö över lite av de färska örterna.
9. Ha på resten av tomaterna, även över kycklingen och toppa med den skivade mozzarellan och resten av örterna.
10. Låt stå i ugnen ca 30-35 minuter.
11. Servera gärna med ugnsrostade potatisklyftor med rosmarin, pasta eller ris och en grönsallad.

TIPS: Det kan bli lite kladdigt under serveringen på grund av all underbar trådig mozzarella, så ett tips är att göra rätten i fyra separata mindre ugnsfasta formar.


Fler lästips:

Bakad potatis med smak av pizza
Ingredienserna som skyddar mot influensa

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om