Svårighetsgrad: Medel
Förberedning: 90 minuter
Matlagningstid:2 timmar
Ingredienser (6 portioner)
3 hela stjärnanis
5 kardemummakapslar
2 teskedar kummin
2 teskedar kanel
1 tesked ingefära
2 teskedar malen paprika
1 dl olivolja
Kyckling ca 600 gram
1 hackad gul lök
4 vitlöksklyftor
400 gram kikärter
400 gram krossade tomater
5 dl kycklingbuljong
En kruka koriander
100 gram mandlar
Salt
Nymalen svartpeppar
Så här gör du:
1. Blanda ihop kryddorna med ca 60 ml olivolja. Gnid in kycklingen med kryddblandningen och lägg den sedan i kylen i två timmar. Tvätta händerna noga efteråt!
2. Sätt ugnen på 160 grader.
3. Värm upp olivoljan som är kvar i en medelstor gryta. Placera kycklingen i den varma grytan och stek tills den fått en gyllenbrun yta. Addera vitlök och gul lök och stek i ytterligare fem minuter. Salta och peppra rikligt.
4. I med kikärtor, tomat och buljong. Täck grytan med ett lock och koka upp. Placera därefter hela grytan i ugnen, låt den stå i ugnen i en och en halv timma.
5. Efter 90 minuter har gått så tar du bort locket från grytan, höjer värmen till 200 grader och låter kycklingen fortsätta stekas i ugnen i cirka 30 minuter till.
6. Nu är kycklingen klar! Ta ut den ut ugnen, strö över koriander och mandel. Servera med härligt fluffigt couscous eller ris.
TIPS: Om du inte är jätteförtjust i kyckling, så fungerar det här receptet lika bra med lamm!
Fler lästips:
Pyssel för barn: dekorera egna muggar!
25-dagarskur för din hy i vinter
Du är på väg att ta bort din kommentar!