Bli en bättre matförebild

Var en bra matförebild

Barn märker allt deras föräldrar säger och gör inför dem. Om vi förväntar oss att de ska äta upp korven och grönsakerna, då måste vi göra detsamma!


Det är en lätt fälla att falla i - "gör som jag säger, inte som jag gör"! Eftersom spädbarn och småbarn inte kan äta den typ av rätter vi vuxna gör, skiljer vi gärna våra matvanor åt. Men inte ens när barnen är små finns det någon riktig anledning till varför våra måltider inte kan vara, om kanske inte exakt samma, väldigt lika.

Precis som att ditt barn lätt tar efter ett dåligt humör eller en rädsla för hundar tar de efter ditt beteende vid matbordet.  Om du inte gillar tomater eller har en tendens att salta varje måltid innan du har smakat kommer det snabbt att smitta av sig på dina barn.

Även om barn inte behöver lika många kalorier som vuxna gör, betyder det inte att det är en ursäkt att äta mer godsaker än dem. Låt barnen veta  att du ser lockande tilltugg som en belöning som ska avnjutas och inte tas för givet.

Bli inte alltför besatt av mat. Om du är upptagen med dieter, riskerar du att ditt barn utvecklar en ohälsosam inställning till mat. Detta kan leda till problem som anorexi och en alltför självmedveten och negativ syn på den egna kroppen. Även om du bryr dig om din vikt, se till att du är diskret, och att din kost är hälsosam.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!