Låt barnen dekorera tårtan med enkla tips

Enkla recept för barn: Tips på tårtdekorationer

Det krävs inte ett proffs för att göra en snygg tårta. Enkla grepp kan vara minst lika effektfulla och meningsfulla när du och ungarna bakar tillsammans. Pröva någon av de här idéerna nästa gång ni bakar för att fira något.


Inköp av festdekorationer.

Köp något av följande i förväg:

√ Olika matfärger.
√ Ätbara dekorationer, t.ex. glitter och blommor.
√ Sötsaker
√ Prydnadsljus

Köp lite mer än du behöver. Sådana här saker kommer alltid till användning förr eller senare och förstörs inte med tiden.


Leta efter andra sätt att pryda tårtan.

I din lokala hobbybutik hittar du småflaggor, leksaksbilar och girlanger. Du kan även använda barnens egna plastfigurer. Se bara till att de inte är så små att de kan sväljas av misstag.


Skapa barnens egna matlagningskläder.

Gör ett förkläde för varje barn eller improvisera genom att knyta ett rent tygstycke runt rygg och nacke. De kommer att älska att se ut som riktiga kockar och du får mindre tvätt.


Lek med färger

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Färger gör vanligtvis stort intryck på barn. Så här kan du använda färger när du bakar:

√ Dela tårtan i flera våningar med olika färger.
√ Färga muffins i olika färger.
√ Gör en glasyr i en fin färg som bas för olika utsmyckningar.

Låt barnen få välja sina färger själva. Det är viktigt för dem att de får vara med och bestämma.


Släpp ungarnas skaparglädje lös.

Och framför allt, låt barnen ta ansvar och dela ut uppgifter under bakningen. Du passar på att visa dem hur man ställer undan sådant man inte behöver längre och hur man håller rent allteftersom.
När det är dags att dekorera tårtan ger du dem en del av tårtan var att dekorera. Ställ fram olika prydnadsföremål på bordet och låt dem välja själva.
Muffins passar utmärkt när det är flera barn då var och en får sin egen att pyssla med. Varje muffins blir ett eget litet konstverk.


Barn och rengöring

På samma sätt som under utsmyckningen av tårtan så är rengöringen mycket lättare och roligare om alla deltar. Medan någon diskar kan en annan torka och en tredje ställa undan den rena disken. Pröva YES® Antibacterial. Den dödar bakterierna och löser upp fett. Din disk kommer att vara renare än någonsin och ditt kök bakteriefritt, vilket är särskilt viktigt när små barn är med och rör på allting.
Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan