Svalkande drinkar för heta sommardagar

Svalkande drinkar för heta sommardagar

När hettan sätter in, finns det få saker som är lyfter humöret bättre än läckra, iskalla drinkar som kompletterar solskenet och glada, aktiva barn. Håll dig sval i sommar med ett antal drinkidéer som du enkelt kan testa hemma tillsammans med barnen.


Milkshakes och smoothies
Milkshakes brukar vara en given favorit bland barn, men de kan även få en vuxnare publik att le uppskattande. Det är aldrig fel med en chokladmilkshake, men när det gäller smaker är egentligen alla vinnare. Milkshakes kräver ingen specialutrustning, de kan göras på all slags mjölk och valmöjligheterna när det gäller tillsatser är obegränsade. Prova att tillsätta glass för en tjockare shake eller varför inte gå tillbaka till originalet: ett glas mjölk och en skvätt jordgubbssås.

För en nyttigare shake – tillsätt favoritbären eller -frukten i mixern, lite flytande honung och minimjölk och mixa allt tills du inte kan bärga dig längre. Smoothies med lättyoghurt och färsk frukt är nyttiga och läckra både för dig och barnen. För extra avkoppling, unna dig något uppfriskande, t.ex. en kamomill-, persiko- och ingefärssmoothie. Kamomill har en avkopplande effekt och får bidrar till en bättre sömn, medan ingefära stärker immunförsvaret – perfekt för mamman som behöver hålla jämna steg med aktiva barn.

Läs mer: visste du att en smoothie ger dig ett friskare jag? Det är faktiskt sant!


Mocktails
Oavsett vilken som är din favoritcocktail, bidrar en familjevänlig variant till att alla kan njuta av den. Ge barnen en massa juicer och låt dem experimentera och mixa ihop sina favoriter med.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Hushållsfärger ger drinkarna extra effekt och förhöj resultatet ytterligare genom att dekorera dem med fruktskivor, drinkparaplyer och cocktaildekorationer i plast. Att dricka ur plastcocktailglas är också ett kul sätt att få de små att känna sig vuxna och speciella.

Läs mer: här har vi tre alkoholfria drinkar vi verkligen kan rekommendera! Smakerna är eventuellt lite för "vuxna" i smaken för de flesta barn, men för en solmatt förälder är de ljuvliga att dricka i skuggan en riktigt varm och solig dag!


Vatten & iste
Det finns ingen bättre törstsläckare än hederligt friskt vatten. Det är nyttigt, lätt att hitta och bidrar inte till någon sockerchock för barnen.
Smaksatt vatten är både enkelt att göra och uppfriskande att dricka. Prova att smaksätta vattnet med citrusfrukter, bär eller gurka. Tillsätt färsk rosmarin eller mynta till iskallt vatten och låt det dra i några timmar i kylen för en läckert tröstsläckande njutning.

Iste är också ett fantastiskt alternativ för vuxna. Även om du kan hitta många recept på iste på nätet, är det enkelt att använda fantasin och hitta på egna specialrecept.

Gör i ordning en kanna med citron- eller fruktte och ställ den i kylen över natten så att alla kan njuta av den nästa dag. Förutom socker, testa vaniljessens eller honung som ett nyttigare sötningsalternativ. För att lyxa till det hela en het sommardag kan du kasta i en näve bär och för att förhöja upplevelsen ytterligare kan du dekorera den med ätbara blommor.

Läs mer: nyfiken på te och alla olika tesorter som finns där ute? Eller vill du göra din egen blandning? Läs vår lilla teskola!

Heta sommardagar vill man vara ute med hela familjen, men det behöver inte vara en kamp att se till att familjen inte blir uttorkad! Experimentera med smaker och ge fantasin fria tyglar samtidigt som du ser till att svalka familjen.


Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare