Starta ett matlag

Starta ett matlag

För många klingar ordet matlag av flummigt sjuttiotal, men konceptet passar perfekt för dagens stressade familjer. Låt matlagen, med allt vad det innebär, blomstra igen!


En del matlag består bara av två familjer, andra av fler. Man kan ses en gång i veckan eller en gång i månaden. Ekonomin kan skötas på olika sätt; samla pengar i en matkassa, kom överens om vad en middag ska kosta eller låt varje familj bjuda utifrån sina egna möjligheter. Det är klokt att prata ihop sig om praktiska detaljer för att undvika missförstånd som kan leda till irritation.

Budget eller lyx?

Vissa matlag håller det enkelt och lagar en snabb soppa eller pasta, andra lyxar till det och bjuder på trerätters. Oavsett nivån på matlagningen kan det vara roligt med ett tema. Bokklubbsidén är trevlig, välj tillsammans ut en bok som ni läser på egen hand och diskuterar när ni ses. Eller varför inte avsluta måltiden med att se en film.

Trender

En annan idé är att välja ett ämne och sedan trendspana tills ni ses nästa gång. Då berättar alla vad de upptäckt, och med olika åldrar runt bordet kan diskussionerna bli riktigt spännande - sug i dig nya tankesätt och idéer!

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem


Är ni flera som vill gå ner i vikt, börja äta mer hälsosamt, eller mer miljövänligt? Skapa ett matlag som lagar smal, nyttig, eller närproducerad mat. Utmana varandra och sätt upp individuella mål som stäms av när ni ses.

Det bästa med matlag

  • Du sparar tid. När du har gjort ditt har du en eller flera matlagningsfria kvällar framför dig.
  • Det är billigare att köpa storpack och laga mat till många än att laga till några få, om man slår ut summan per person.
  • Du får möjlighet att träffa vänner som du kanske inte har så mycket tid för annars. Äta bör man, så varför inte passa på att umgås under tiden?
  • Det är nyttigt för barn att träffa andra vuxna än sina föräldrar. Om fördomarna får tala är vi lite dåliga på att umgås över åldersgränserna i Sverige – matlag är ett bra sätt att ändra på den saken.  
  • Låt barnen se hur roligt det är att laga mat. De små barnen får hjälpa till att duka och de större kanske till och med klarar att planera och laga en hel middag.

Anna Kleinwichs Magnusson

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan