Små stjärnkockar i köket.

Små stjärnkockar i köket.

Om man har lite tålamod och tid i köket för barnen kommer de älska att få vara med att laga mat. Vi har fått in många bra nybörjartips från påhittiga föräldrar!


Små stjärnkockar i köket. 

Om man har lite tålamod och tid i köket för barnen kommer de älska att få vara med att laga mat. Vi har fått in många bra nybörjartips från påhittiga föräldrar! 

Vinnartipset!

Det här tipset belönades med en goodiebag. Grattis!

Sänk de egna kraven! Gör rolig mat. Fiskpinnar i korvbröd. Falukorv utskuren med pepparkaksfigurer. Grön pannkaka (spenat etc) Döp rätterna till något intressant. T.ex Traktormackor, Blixtenbullar.... Fantasi!!

-- Anna E. --  

Min dotter har alltid fått vara med i köket; nu när hon snart blir 5 tycker hon det är jättekul att få hjälpa till att skala morötter, eller baka med egen deg, diska sina egna plast glas gör hon gärna, det gör inte så mycket att det skvätter vatten det går ju att torka upp:) Mycket skum i diskbaljan och musik så vi kan dansa samtidigt så blir det kul:) 

-- Miriam S. -- 

Barnen hjälper gärna till med maten om man låter dom vara kreativa (speciellt när det är mat dom tycker om) och låter dom hitta på nåt kul med maten. Det kan ju vara att göra nåt fantasifullt med maten och/eller att bara lägga upp det fint.

--Katja H. -- 

Hej på er alla , de här är det bästa under hela dagen, barnen är alltid med i köket , så mitt tipps till er är Sätt på lite rolig musik , dansa sjung o ha roligt med era barn samtidigt, det kan bli mycket kladd o skvätt, men det är meningen när man står med barnen så njut medan barnen är med .

-- Patricia M. -- 

Det gäller att våga ge dem ansvar, låt dem använda en vass kniv, låt dem använda spisen. Givetvis under uppsikt. Barnen växer med uppgiften och tycker det är mycket roligare när de får göra något som upplevs som lite farligt och spännande.

-- Roger N. -- 

Att de är med och bestämmer matsedeln och då får önska sig av sina favoriter, lättare att få dem att hjälpa till när de varit med och bestämt själva, duka, fixa grönsaker, mm.

-- Marianne A. -- 

Att de får stå bredvid och hjälpa till med det de klarar av dela grönsaker, röra runt i grytan, leka och ösa med vatten "diska "under tiden så kan familjen vara tillsammans.

-- Annika A. -- 

Låt barnen vara med och fixa småsaker: plocka i ordning sallads ingredienser, lägga upp, skala, duka mm .Försök att göra det som går till en lek och var inte fixerad vid att det måste se perfekt ut, det viktiga är ju att maten smakar bra.

-- Emma R. -- 

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Svårt att få barnen att äta fisk? Gör Tacofisk! Smula tacoskal och lite sås på fiskblocket- in i ugnen och servera med grönsaker, guacamole och gräddfil. 

-- Gunilla E. -- 

Väck intresse genom att läsa barnkokböcker tillsammans med barnen. Det blir något spännande när man kan diskutera olika smaker, gissa vilken rätt som är godast och lära sig om nya livsmedel. Gör det till en utmaning: låt barnet (om det är gammalt nog) välja ut och laga maten. Jag kan garantera att det är uppskattat – från alla håll!

-- Paola A. -- 

Mitt bästa tips på att laga mat med barnen är att låta dem hjälpa till med så mycket som möjligt. Låt dem välja råvaror och låt dem göra det sista touchet på maten/bakverken. Det tycker de flesta barn är roligt och engagerar dem garanterat!

-- Lili J. -- 

Barn brukar gilla att baka, så låt de börja med det. Kanske en kaka på helgen och sedan svårare saker som tex bröd.

-- Clara E. -- 

Min erfarenhet är att de allra flesta små barn vill hjälpa till med matlagning :) Det gäller bara att anpassa, efter vad barnen klarar av, och vad som inte är farligt för de förstås!

-- Kiki A. --

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan