Skapa salladsmagi!

Skapa salladsmagi!

Tre smarriga och enkla recept för att förgylla dina sommarsallader.


Låt köpedressingen bli stående i kylen och vispa ihop din egen läckra dressing eller vinägrett på ett kick för att förhöja måltiden! Eftersom allt som krävs är ett fåtal färska ingredienser och några praktiska skafferifavoriter finns det inte längre någon ursäkt för att äta trist sallad.

Här följer tre läckra recept på dressing och vinägrett att prova på. Samtliga bör ge tillräckligt med dressing/vinägrett för tre till fyra personer.

Basilikavinägrett



• 50 ml färskpressad citronsaft
• 5 msk finhackad färsk basilika
• 1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
• 2 tsk senap (helst en bra Dijon)
• 1 tsk havssalt
• 1 nypa svartpeppar
• 2 tsk honung
• 100 ml olivolja

1. Pressa citronen och häll saften i en skål. Blanda ner finhackad vitlök och basilika. Ställ åt sidan.
2. Blanda honung, senap och olivolja med citronsaften. Smaka av med salt och peppar.

Serveringsförslag
Denna fräscha vinägrett har en distinkt smak som harmonierar bra med matiga sallader – prova den till vår kyckling- och pastasallad!



Yoghurt- och dragondressing



• 50 ml färskpressad citronsaft
• 5 msk hackad dragon
• 1 vitlöksklyfta, finhackad
• 2 tsk senap
• 1 tsk havssalt
• 1 nypa svartpeppar
• 2 tsk honung
• 100 ml yoghurt naturell
• 100 ml olivolja

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

1. Pressa citron och häll saften i en skål. Finhacka dragon och vitlök. Ställ åt sidan.
2. Tillsätt honung, senap, yoghurt och olivolja till citronsaften och blanda väl. Krydda med salt och peppar och tillsätt den finhackade vitlöken och dragonen.

Serveringsförslag
Perfekt när du vill njuta av en ljuvligt krämig men ändå kalorisnål dressing. Allt du behöver är en härligt krispig sallad i vilken du vänder ner tunt skivade ringar av röd eller gul paprika. Toppa sedan med denna dressing. Aromatiska kryddor som dragon passar bra till fisk, så denna sallad passar perfekt som tillbehör till vårt recept på grillad havsabborre.



Tomatvinägrett



• 2 mogna tomater
• 1 schalottenlök
• 1 vitlöksklyfta
• 2 msk rödvinsvinäger
• 3 msk extra jungfruolivolja
• Salt och peppar

1. Dela tomaterna och riv dem ner till skalet. Spara endast köttet och saften, avlägsna alla frön. Pressa vitlöken och finhacka schalottenlöken.
2. Blanda olivoljan med tomatköttet och -saften. Krydda med salt och peppar och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Blanda om väl.

Serveringsförslag
Denna fräscha och somriga vinägrett passar inte bara bra till grönsallad, utan även till grillat kött och på pastasallad. Varför inte prova den när ni avnjuter nästa måltid i det fria?

Om du inte har fått nog av dressingar, vinägretter och såser, kolla in dessa supersmarriga recept!

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Vinnare