leftovers-recipes-5-easy-suppers-size-3

Recept med rester: 5 enkla middagar

Enkla rätter att laga själv utan krångel eller svinn


Rester: grillad kyckling
Recept: Kycklingris
Fräs hackad röd paprika, lök, vitlök samt risotto- och basmatiris i lite vegetabilisk olja. Tillsätt buljong blandat med ett litet glas vitt vin istället för vatten, och rör tills riset har tillagats ordentligt. Skär upp den grillade kycklingen och rör ner i risblandningen, fortsätt tillaga ca 5 minuter.

Rester: gammalt bröd och tillagade grönsaker
Recept: Grönsakssmulpaj
Om du vill lägga till lite färska grönsaker, hacka och fräs purjolök, lök och zucchini och rör sen ner de tillagade grönsakerna du har hemma tillsammans med en lätt ostsås. Mixa ditt gamla (men inte mögliga) bröd till ströbrödsliknande smulor. Ha i örter, riv i god lagrad ost och en skvätt matolja för att göra en smuldeg till grönsakerna. Tillaga i ugnsfast form på 180°C ca 20 minuter.

Rester: fisk
Recept: Ugnsbakad paprika med fisk
Koka röda, gula eller gröna paprikor i lättsaltat vatten ca 5 minuter, men låt dem inte bli mjuka. Torka av dem och pensla med lite vegetabilisk olja. Skär av toppen på dem, ta bort kärnorna och fyll med en blandning av basmatiris som kokats i stark buljong, stekt lök och fisken som skurits i mindre bitar. Sätt tillbaka toppen på paprikorna och tillaga i ugn på medelvärme så att de blir varma hela vägen genom.

Rester: skinka
Recept: Skink- och ostpajer
Hacka upp skinka och blanda med riven ost, en finhackad lök och ett uppvispat ägg. Kavla ut en rulle mördeg och använd ett stort glas och skär ut 12 rundlar ur mördegen. Placera rundlarna i en muffinsplåt, skeda i skink- och ostblandningen och täck sedan med mindre mördegsrundlar. Pensla med vispat ägg och grädda i mitten av ugnen på 180°C ca 20 minuter.

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Rester: grillad kyckling
Recept: Fyllig kycklingsoppa
Hacka lök, morötter, purjolök och andra grönsaker efter smak och stek tills de är mjuka tillsammans med örter och vegetabilisk olja eller smör. Häll i en till två liter kyckling- eller grönsaksbuljong, täck och låt sjuda ca 10 minuter. Lägg därefter i de hackade kycklingresterna (utan skinn), och låt sjuda i ytterligare fem till tio minuter. Mixa om du föredrar en slät soppa.

Bonustips
När du sparar rester, se till att slänga bort sådant bitar som någon har ätit på. Kyl resterna och lägg i förslutna behållare senast två timmar efter de har tillagats. Tillaga inom två dagar.

Viktigt – när du fryser kött och fisk
Kontrollera att maten har svalnat ordentligt och slå in noga. När du tinar maten, gör det antingen i mikrovågsugn eller i kylen, och se till att eventuell köttsaft hamnar på en tallrik. Tillaga inom ett dygn från att det har tinat.

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

Bra vardag hårspecial!