Pumpasoppa med ingefära och Gruyère

Pumpasoppa med ingefära och Gruyère

Inget slår en supergod hemmagjord värmande soppa när det är kallt ute. Testa det här receptet fulladdat med vitaminer och höstiga smaker.


Svårighetsgrad 1
Estimerad tid ca 70 minuter
Förberedning ca 15 minuter

Ingredienser (6 portioner)

- 30 gram osaltat smör
- en halv gul lök, fint skivad
- 1 kilo färsk pumpa, skalad, tärnad och urkärnad
- 2 matskedar färsk finhackad ingefära
- 200 gram potatis, skalad och tärnad
- 1 liter grönsaksbuljong
- 60 ml apelsinjuice
- 125 ml osötad äppeljuice (eller addera ytterligare 125 ml buljong)
- 250 ml grädde
- salt och peppar
- 100 gram Gruyère eller annan schweizisk ost (Emmenthaler t ex), riven

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

1. Smält smöret på mediumvärme i en stor gryta. Addera löken och bryn tills den är mjuk och genomskinlig (ungefär 10 minuter).
2. Lägg i pumpan, ingefäran och potatisen. Rör om och stek i tre minuter.
3. Addera buljongen och juicen. Låt blandningen koka upp och låt det puttra i ungefär en timma, tills pumpan är mjuk och det utan motstånd går att sticka en gaffel i den.
4. Häll allt i en mixer eller matberedare och mixa till en mjuk puré.
5. Häll tillbaka i grytan och blanda med grädden. Krydda efter egen smak med salt och peppar.
6. Servera soppan i skål och strö över den rivna osten, servera med ett grovt bröd och ett gott smör.

TIPS: Gruyère är den godaste osten till den här soppan, men även Emmenthaler funkar utmärkt – den är även snäppet billigare. Addera osten precis innan servering så den inte hinner sjunka ner till botten!


Fler lästips:
Ingredienserna som skyddar mot influensa
Gör något med resterna från festerna

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan