Julskinka med lönnsirap och plommon

Julskinka med lönnsirap och plommon

Man ska inte vara rädd för att testa nya saker - överraska dina gäster med en julskinka med klassiskt brittiska smaker.


Svårighetsgrad: Mellan
Förberedning: 30 minuter
Matlagningstid:3 timmar (plus en natt i kylskåp)

Ingredienser (12 portioner)
5 kilo rökt skinka
2 gula lökar
1 matsked kryddnejlika
1 matsked enbär
4 färska lagerblad

Till glazen:
300 gram plommonsylt
2,5 dl apelsinjuice
3 matskedar lönnsirap
1 nypa chiliflingor
90 gram kryddnejlika

Registration

Bli medlem i vårt Bra Vardag och få exklusiva erbjudanden!

Bli medlem

Så här gör du:
1. Lägg skinkan i en stor gryta, addera den gula löken (skuren i klyftor), kryddnejlika, enbär och lagerblad och täck med vatten. Koka upp och låt det sjuda i cirka tre och en halv timma.
2. Ta bort grytan från plattan, ställ åt sidan och låt svalna helt. Ställ i kylen, med lock, över natten.
3. Dagen därpå blandar du plommonsylt, apelsinjuice, lönnsirap och chiliflingor i en liten kastrull. Värm upp, rör om och sjud mixen i tio minuter (tills den tjocknat).
4. Sätt ugnen på 170 grader och ställ in skinkan i två och en halv timme.
5. Ta ut skinkan ur ugnen och öka värmen till 220 grader.
6. Ta bort skinnet på skinkan. Låt fettet vara kvar, skär det i ett rutmönster, stick in kryddnejlikor lite här och var så det pryder julskinkan i ett fint mönster. Pensla plommon-glazen över hela skinkan, ställ tillbaka i ugnen och griljera i ungefär trettio minuter (tills skinkan blivit gyllenbrun).
7. Låt köttet vila i trettio minuter, sedan är det dags att skiva och servera!

Hoppas ni gillar den här udda varianten på julskinka, och om ni vågar er på att testa, skriv gärna en kommentar och berätta hur det blev!

Fler lästips:
Perfekta julklappar - hemmagjorda tryfflar och te
Chocolate chip cookie och färska bär-dessert

Bekräfta dina kontaktuppgifter

För att slutföra din förfrågan, var god fyll i informationen nedan

super trevlig artikel

  • Rapportera det här